Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Aanschaf aanhanger geremd

Bij het kopen van een aanhangwagen bepaalt u uw keuze aan de hand van meerdere aspecten. Het begint natuurlijk met de vraag wat voor werkzaamheden u ermee wilt kunnen uitvoeren en dus welk type aanhanger u nodig heeft. Naast bakopbouw en eventuele verdere carrosseriespecificaties dient u ook duidelijk te hebben of u een ongeremde of geremde aanhangwagen nodig heeft.Aanhangwagens XXL West Brabant beschikt over een uitgebreid assortiment geremde aanhangers en kan veel daarvan uit voorraad leveren.

Wanneer geremde aanhangwagen nodig?

Waar u rekening mee moet houden wanneer u moet kiezen tussen een geremde of ongeremde aanhangwagen is de maximaal toegelaten massa en het eigen gewicht van de aanhangwagen, aanhangwagens tot 750 kg zijn vaak ongeremd, zwaardere aanhangwagens, zoals een plateau aanhangwagen, zijn altijd geremd. Aanhangers worden gemaakt in gewichtsklassen variërend van 750 tot 3500 kg. Alleen de lichtste categorie bestaat uit ongeremde wagens. Of u moet kiezen voor een geremd of ongeremd exemplaar wordt daarom grotendeels bepaald door het soort vracht dat u ermee wilt vervoeren. Gaat het om lichtgewicht transport met goederen van beperkte omvang en in kleine aantallen? In dat geval heeft u waarschijnlijk genoeg aan een trailer met een totaalgewicht van 750 kg en kunt u dus een keuze maken uit de beschikbare ongeremde aanhangers. Om zware vracht of grote hoeveelheden te vervoeren, zult u een idee moeten hebben van het gemiddelde transportgewicht. Als dit zo’n 600 kg of meer is, heeft u onvermijdelijk een aanhangwagen in een geremde uitvoering nodig.

Werking van een aanhanger geremd

Het verschil tussen een trailer geremd en ongeremd is het al of niet aanwezig zijn van een oploopremsysteem en geremde assen. Het remsysteem bestaat uit een handrem op de dissel van de aanhanger. Deze is via kabels gekoppeld aan één, twee of drie geremde assen. Het geheel zorgt ervoor dat een aanhangwagen uit zichzelf en gecontroleerd afremt wanneer het trekkende voertuig tijdens het rijden vaart mindert. De massa van de aanhangwagen heeft daarbij een belangrijke functie. Door het gewicht ontstaat namelijk een voorwaartse kracht. Deze zorgt ervoor dat de buis van het oploopremsysteem inschuift. Hierdoor wordt de stuwkracht omgezet in een trekbeweging, die de remfunctie van de assen in werking stelt. Bij een ongeremde en dus lichte aanhanger is een zelfremmende functie overbodig. In alle gevallen mag het totaalgewicht van de trailer vanzelfsprekend niet hoger zijn dan de toegestane trekkracht van uw auto. Dit zorgt behalve bij remacties bovendien voor stabiel weggedrag tijdens het gehele transport.

Aanhangwagen geremd in veel varianten

Geremde aanhangers zijn in ons assortiment over de gehele linie te vinden. De trailers hebben totaalgewichten vanaf 1200 kg en het aanbod varieert van enkelas open bakwagens tot lesaanhangers. Per transportcategorie vindt u bij ons onder de geremde exemplaren meerdere modellen op voorraad. Zo hoeft u uw keuze niet alleen te laten afhangen van het gewenste totaalgewicht, maar kunt u binnen een bepaalde gewichts- en trailercategorie ook selecteren op merk. Een goed voorbeeld daarvan zijn de enkelas aanhangers met een open bak. In de gewichtsklasse van 1350 kg kunt u kiezen voor een Anssems of een Proline. Ook bij onze overige geremde trailers zijn toonaangevende merken ruim vertegenwoordigd. Wij hebben naast Proline en Anssems onder andere aanhangers geremd van Ifor Williams, Saris, Hulco, Easyline en Humbaur voor u.

Geremde aanhangwagen online te bestellen

U bent bij Aanhangwagens XXL West Brabant dus aan het juiste adres voor het kopen van een geremde paardenaanhanger, koel- of vrieswagen, voertuig- of machinetransporter, plateauaanhanger of andere trailer uit de zwaardere categorie. Langskomen in onze showroom in Roosendaal is daarbij niet per se nodig. De handige filters en veilige betaalomgeving maken van onze website de aangewezen plek om snel online te kopen. Het aanbod direct te bestellen geremde aanhangwagens op onze website stemt overeen met de modellen die wij voorradig hebben, dus een korte levertijd is gegarandeerd. Door bij het afrekenen verder gebruik te maken van de aanvullende services die wij aanbieden, kunt u de aanhanger bovendien door ons laten bezorgen. Wij moeten u er wel op wijzen dat we tijdens uw online bezoek cookies plaatsen. Meer weten over onze cookie-policy? Ga dan naar de disclaimer-pagina.

 

Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.