Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Onderhoud & reparatie

Onderhoud aan een aanhangwagen is in Nederland nog niet verplicht. Toch is het verstandig om dit frequent te laten doen. Omdat uw aanhangwagen slijtende onderdelen heeft, zoals banden, remmen en lagers, is het verstandig om hier met enige regelmaat naar te laten kijken. Bij uw aanhanger onderhoud hoort natuurlijk ook het smeren van uw neuswiel en oploopdemper.

  Naam *

  Telefoonnummer*

  E-mailadres*

  Merk aanhangwagen

  Kenteken

  Bijzonderheden

  Aanhangwagen onderhoud en aanhanger reparatie

  Net als alle voertuigen is ook een aanhangwagen of paardentrailer aan slijtage onderhevig. Om ervoor te zorgen dat uw aanhanger in goede staat blijft, adviseren wij dan ook om er regelmatig onderhoud aan te laten uitvoeren. Zo kunt u erop vertrouwen dat de trailer u onderweg niet in de steek laat en dat de veiligheid voor uzelf en het overige verkeer is gewaarborgd. Voor het onderhoud van een aanhanger kunt u rekenen op Aanhangwagens XXL West Brabant. Wij beschikken over een uitgebreide werkplaats en vakkundige Bovag-gecertificeerde monteurs. Uw caravan of aanhangwagen bij ons ter reparatie aanbieden is uiteraard ook mogelijk.

  Langer plezier van aanhanger dankzij onderhoud

  Er valt helaas niet aan te ontkomen: elke rit die u met uw aanhangwagen maakt heeft invloed op de conditie ervan. Goed onderhoud is daarom noodzakelijk. Een bijkomend voordeel van een periodieke onderhouds- of controlebeurt is dat het de levensduur van een trailer verlengt. Gebreken die nog niet direct problemen opleveren, worden er bijvoorbeeld op tijd mee ontdekt. En dat kan een hoop ellende schelen. Door in een vroeg stadium een aanhangwagen reparatie uit te voeren, voorkomt u namelijk dat op de langere termijn grotere schade ontstaat of zelfs de veiligheid op de weg in het geding komt. Daarmee verkleint regelmatig onderhoud aan een aanhanger de kans dat later een dure reparatie nodig is en dat u met panne op de vluchtstrook komt te staan. Met een betrouwbare aanhanger gaat u altijd veilig de weg op.

  Frequentie onderhoudsbeurt aanhangwagen

  Omdat onderhoud zo belangrijk is, raadt AWB aan een trailer met enige regelmaat te laten nakijken. Hoe vaak dit dient te gebeuren, is afhankelijk van meerdere factoren. De gebruiksintensiteit is over het algemeen echter bepalend. Als uitgangspunt hanteren we dat als u er wekelijks mee rijdt, ten minste één keer per jaar onderhoud aan de aanhangwagen moet worden verricht. Daarnaast kan ook langdurige stilstand gevolgen hebben. Zeker wanneer de trailer tijdens deze inactieve periodes aan weer en wind is blootgesteld. Na verloop van tijd is het dan goed mogelijk dat sommige onderdelen niet helemaal meer goed werken of betrouwbaar zijn. Daarbij ligt het er tevens aan om welk type aanhangwagen het gaat. Reguliere open en gesloten exemplaren hebben meestal minder onderdelen die hiervoor gevoelig zijn dan bijvoorbeeld kippers of zakbare auto-, motor- of machinetransporters. Periodieke controles aan een trailer zijn daarom altijd verstandig.

  Onderhoud aanhanger door AWB

  Heeft u het liefst een goed onderhouden aanhangwagen voor de deur staan? Dan komt dat met AWB helemaal voor elkaar. Tijdens onderhoudsbeurten checken onze monteurs in de eerste plaats de bewegende en daarmee verbonden delen. Hieraan ontstaat immers de meeste gebruiksslijtage. Het gaat dan onder meer om de remmen, banden en lagers. Verder worden bij het onderhoud van een aanhangwagen het neuswiel en de oploopdemper gesmeerd. Op verzoek kunnen wij ook andere zaken controleren of ergens speciaal naar kijken. Bijvoorbeeld als u vermoedt dat een bepaald onderdeel niet helemaal meer naar behoren werkt. Indien nodig voeren we dan direct een aanhanger reparatie uit. Voordat wij dat doen, zullen we dit eerst met u bespreken.

  Ook voor reparatie van aanhangwagens

  Als vanwege schade of om een andere reden voor uw aanhangwagen een reparatie nodig is, kunt u natuurlijk ook bij AWB terecht. In onze professionele werkplaats voeren we grote en kleine reparaties uit aan enkelas, tandemas en tridemas gesloten en open aanhangers, inclusief koets- en paardentrailers. En doordat wij veel ervaring hebben, pakken we elk schadegeval aan. Wij helpen u dus snel weer op weg. Mocht de aanhanger reparatie naar verwachting wat langer gaan duren, dan is het mogelijk om een vervangende trailer mee te nemen. Zo verliest u niet onnodig tijd.

  Occasion kopen met extra onderhoud

  Voor een aanhangwagen die u tweedehands bij ons koopt, kan desgewenst een uitgebreide technische controle worden aangevraagd. Uiteraard zijn al onze occasions van een goede kwaliteit en voldoen ze aan de wettelijke eisen. Met een dergelijke check bent u er echter extra zeker van dat alle belangrijke onderdelen tot in de kleinste details goed functioneren. Bovendien krijgt u hiermee drie maanden garantie op de gebruikte trailer. Zoekt u een voordelige aanhanger voor tijdelijk gebruik? Onze verhuur heeft open en gesloten aanhangwagens voor allerlei doeleinden.

  Aanhanger onderhoud nodig? Maak een online afspraak

  Of u nu een nieuwe of tweedehands trailer heeft, veiligheid onderweg en tijdens het laden en lossen staat voorop. Daarom moet u uw aanhangwagen regelmatig laten nakijken. AWB is een allroundbedrijf, waar u behalve voor het kopen, leasen en huren ook welkom bent voor onderhoud en reparatie van aanhangwagens. Na het aanhanger onderhoud ontvangt u een officieel Bovag-onderhoudsrapport, inclusief jaarsticker. Overigens zijn wij ook gespecialiseerd in het keuren van paardentrailers, caravans en andere aanhangwagens. Heeft u als particulier of zakelijke gebruiker een klantvriendelijk adres nodig voor aanhangwagen onderhoud, keuring of reparatie? Een afspraak maken kan via onze website.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.