Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

1,5 paards trailer

Diverse merken 1 5 paards trailer

Aanhangers voor paardentransport zijn er in meerdere uitvoeringen. Tot de kleinste varianten behoren de 1,5 paards trailers. Vervoert u vaak een paard of pony? Dan kan daarvoor dus het best een trailer 1 5 paards worden gebruikt.

Producten in deze categorie

Bij Aanhangwagens XXL West Brabant vindt u paardentrailers te koop van meerdere bekende merken. Een deel daarvan hebben we op voorraad staan. En anders is bestellen altijd mogelijk. Natuurlijk kunt u uw paardentrailer 1 5 paards gewoon via onze website kopen. Om een beter beeld te krijgen en de aanhangers met elkaar te vergelijken, is langskomen in de showroom eveneens mogelijk.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Waarom een 1,5 paards trailer kopen?

  Om levende have over langere afstanden te verplaatsen kunt u niet zomaar een willekeurige gesloten aanhangwagen inzetten. Het transport van dieren vraagt namelijk om trailers met bepaalde specificaties en eigenschappen. Bij paardenvervoer geldt dit misschien nog wel meer. Vergeleken met veel andere hobby- en boerderijdieren zijn paarden bijvoorbeeld hoger. Genoeg hoofdruimte is daarom belangrijk, maar ook trapbescherming mag niet ontbreken. En omdat het rijdieren zijn, is het bovendien handig als er een kamer voor bijvoorbeeld zadels en eventuele ruiterkleding is ingebouwd. Wanneer u een paardentrailer wilt aanschaffen, heeft u naast koetstrailers de keuze uit modellen voor 1,5 en 2 paarden. In principe is een trailer 1 5 paards bedoeld voor één groot paard. Maar de aanduiding 1,5 paards is niet voor niets. Indien de ruimte en het gewicht het toelaten, kunt u er namelijk ook twee kleine pony’s of een merrie met veulen in vervoeren.

  Verschil tussen trailer 1,5 en 2 paards

  Als u er zeker van wilt zijn dat u twee volwassen paarden tegelijk kunt vervoeren, is een paardentrailer 2 paards aan te raden. Toch zijn de verschillen tussen 1,5 en 2 paardstrailers over het algemeen niet heel groot. Het onderscheid tussen beide zit hem voornamelijk in de breedte. Afgezien daarvan hebben ze vanzelfsprekend ook meer laadvermogen en dus een hoger totaalgewicht. Voor het transport van twee paarden dient u daarom sowieso over een trekvoertuig met de juiste eigenschappen te beschikken. Onder meer Bücker Careliner heeft ook twee paards modellen die langer zijn dan de gemiddelde 1 5 paards trailer met zadelkamer.

  Ruime keuze bij aanschaf 1 5 paards trailer

  AWB verkoopt aanhangwagens 1,5 paards van vooraanstaande merken als Cheval Liberté, Humbaur, Ifor Williams, Bücker Careliner en Proline. Van een aantal daarvan zijn meerdere modellen uit voorraad leverbaar. Het grootste deel van onze 1,5 paards trailers heeft een totaalgewicht van 1600 kg en een laadcapaciteit tussen 830 en 950 kg. Alleen de Proline Chamonix valt met 1500 kg in een lagere gewichtsklasse. Deze heeft een volume van 800 kg. De verschillen worden mede veroorzaakt door de wisselende formaten. De paardentrailers zijn 300 tot 325 cm lang, 220 tot 240 cm hoog en rond de 130 cm breed. Uitzonderingen zijn de wat bredere Cheval Liberté alu/poly en de 366 cm lange Bücker Careliner S. Het betreft in alle gevallen overigens geremde dubbelassers. Qua opbouw kunt u kiezen voor een aanhanger 1,5 paards polyester of aluminium, of een combinatie daarvan. Enkele combineren hout en polyester en beschikken bijvoorbeeld over zijwanden van plywood en een kunststof kap. De bodem bestaat doorgaans uit een aluminium vloer. Sommige 1,5 paardstrailers hebben een extra lage vloer en instap.

  Trailer 1 5 paards uitbreiden

  Paardenaanhangers worden geleverd met een complete uitrusting. Deze bestaat onder andere uit verstelbare borst- en bilstangen, een verzorgingsdeur aan de voorkant, binnenverlichting en beschermkussens langs de zijwanden. Uitbreidingen en aanpassingen zijn evenwel altijd mogelijk. Wanneer u dat wenst, kunt u bijvoorbeeld uw 1 5 paards trailer met een zadelkamer laten uitrusten. Deze wordt aan de voorzijde geplaatst. U kunt hiervoor terecht in onze werkplaats. Daarnaast heeft elk merk een assortiment met toebehoren. Hieronder bevinden zich veel algemene onderdelen, zoals schokbrekers, velgen, koppelings- en antidiefstalsloten, ledverlichting en reservewielen. Ook kan het laadvermogen worden gewijzigd. Speciaal op paardenvervoer gerichte accessoires zijn een aan een smartphone of tablet te koppelen camera voor in de laadbak, andere zijkussens, extra trapbescherming, luxe borststangen en een vastzetketting voor het paard. Verder kunt u bij bepaalde merken kiezen voor een topklep, andere kleur bak of dak of licht doorlatend panoramadak.

  Paardentrailer 1 5 paards huren of tweedehands kopen

  Behalve een groot aanbod nieuwe paardentrailers hebben wij ook veel gebruikte aanhangwagens. Onder onze occasions vindt u zowel 1,5 als 2 paardstrailers. Heeft u zelf een 1,5 of 2 paards trailer te koop? Dan nemen wij deze graag van u over. Mail ons foto’s van de banden, het chassis en de binnen- en buitenkant van de bak. Bij interesse zullen we u vragen om naar onze vestiging te komen voor een uitgebreidere controle. Als uw vervoer van paarden zich beperkt tot een aantal keren per jaar, is een paarden trailer kopen niet nodig. In dat geval is het beter om te huren. Ga daarvoor naar de pagina voor verhuur. Wij hebben meerdere paardentrailers te huur.

  Onderhoud 1 5 paards trailer

  Veiligheid in het verkeer is van groot belang. Niet alleen voor uzelf en de andere weggebruikers, maar als het om paardentransport gaat natuurlijk ook voor uw edele viervoeter. Daarom dient u er te allen tijde voor te zorgen dat uw paardentrailer in goede staat verkeert. Om dit te waarborgen, adviseren wij een regelmatige onderhoudsbeurt. Gebruikt u uw 1,5 paardstrailer bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks? Dan doet u er goed aan om deze eenmaal per jaar te laten nakijken. Tijdens dit onderhoud controleren we de verlichting, opbouw, remmen, assen en het chassis. Verder zorgen wij ervoor dat de bewegende delen waar nodig gesmeerd worden. Indien we bij het onderhoud grotere problemen tegenkomen, zullen wij eerst altijd contact met u opnemen. En heeft u schade aan uw trailer met zadelkamer of is er een reparatie nodig? Dan bent u vanzelfsprekend ook bij ons welkom.

  Koop uw 1,5 paardstrailer online

  Wanneer u op onze website de juiste paardentrailer 1 5 paards ziet staan, is deze direct te bestellen. U kunt online de eventueel benodigde accessoires selecteren en hoeft de trailer zelfs niet te komen ophalen. Voor een meerprijs leveren wij de paardenaanhanger namelijk bij u thuis af. Betalen in één keer is niet nodig, want bij AWB kunt u altijd leasen. U heeft de keuze uit meerdere leasetermijnen, waarbij u een vast bedrag per maand betaalt. De totaalprijs en uw budget bepalen voor welk leasecontract u in aanmerking komt. Wilt u een afspraak maken in onze showroom, weten wat een 1 5 paards trailer met zadelkamer gaat kosten of heeft u andere vragen? Dan kunt u op meerdere manieren contact opnemen met ons. Behalve via het antwoordformulier op de site kan dat telefonisch, per e-mail en met WhatsApp

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.