Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Filteren Filteren sluiten
Zadelkamer
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Hoogte
Type gebruik

Koetsentrailers

Paardeneigenaren die ook een koets willen transporteren, kunnen niet zonder een ... Lees meer

Paardeneigenaren die ook een koets willen transporteren, kunnen niet zonder een 2 paards koetsentrailer. Dergelijke aanhangers zien eruit als gewone paardenwagens, maar hebben tussen de dissel en de bak een koetsframe. Hierop kunt u een kleine koets goed vastzetten, zodat u deze ... Lees meer

{"item_name":"Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer met zadelkamer","item_id":"58951","currency":"EUR","price":10738.75,"item_brand":"Cheval Liberte","item_category":"Koetsentrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer met zadelkamer
2500
Leasen vanafv.a.
202,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
9.475,- 8.875,-
{"item_name":"Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer","item_id":"58952","currency":"EUR","price":10043,"item_brand":"Cheval Liberte","item_category":"Koetsentrailers","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} Cheval Liberte Hippo 2-paards koetstrailer
2500
Leasen vanafv.a.
189,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
8.995,- 8.300,-
Koetsentrailers

Paardeneigenaren die ook een koets willen transporteren, kunnen niet zonder een 2 paards koetsentrailer. Dergelijke aanhangers zien eruit als gewone paardenwagens, maar hebben tussen de dissel en de bak een koetsframe.

Hierop kunt u een kleine koets goed vastzetten, zodat u deze veilig kunt vervoeren. Aanhangwagens XXL West-Brabant heeft koetsentrailers van meerdere merken. Maak een afspraak in onze showroom om het assortiment te komen bekijken of bestel het exemplaar van uw voorkeur gemakkelijk op onze website.

Flexibel inzetbare koets aanhanger

Een belangrijk voordeel van een koetsentrailer is dat deze een dubbele functie heeft. Behalve voor het vervoer van een koets en paarden, kunt u hem namelijk ook alleen als paardentrailer gebruiken. Het aanschaffen van een losse paardenaanhanger is daarmee in principe dus niet meer nodig. De aanhangwagens zijn in de eerste plaats bedoeld voor het op locatie beoefenen van sporten met aangespannen paarden. Voorbeelden daarvan zijn paardenmarathons, ringsteken, concoursen en andere paardensporten die een koets vereisen. Om die reden wordt ook wel gesproken van een marathon trailer. Koetsenaanhangers lenen zich echter tevens voor het maken van tochten op verder weg gelegen plekken, bijvoorbeeld natuurgebieden.

Koetsentrailer van topmerk

Voor een koetswagen kunt u rekenen op fabrikanten die ook 1,5 en 2 paards trailers produceren. Merken als Cheval Liberté en Humbaur zijn bekende namen in de hippische wereld en hebben veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en bouwen van paardenaanhangers. Van binnen is een 2 paards koetsentrailer dan ook uitgerust met onder meer trapbescherming en borst- en bilstangen. De inwendige maten van de gesloten bakken zijn iets meer dan 300 cm lang, terwijl de breedte en hoogte rond 170 en 230 cm liggen. Achter de dissel bevindt zich een aluminium frame, dat bij de Cheval Liberté Alu een afmeting van 150×180 cm heeft. Dankzij de bijgeleverde oprijrails of oprijplaten en de beperkte laadvloerhoogte kost het rijden van de koets op de aanhanger weinig moeite. Voor de verankering heeft het aluminium frame verticale beugels en/of andere aanbindmogelijkheden. Het totaalgewicht van de Humbaur- en Cheval Liberté-koetstrailers bedraagt 2600 kg en de laadvermogens liggen tussen 1578 en 1685 kg.

Optionele accessoires voor uw koetsaanhanger

Hoewel een koetstrailer een volledige uitrusting heeft, is het uiteraard mogelijk om er extra’s bij te kopen. Dit kan algemene accessoires als een koppelingsslot, reservewiel, schokbrekers of andere velgen betreffen. Maar de lijst van optionele onderdelen bevat ook meer op paardenvervoer gerichte uitbreidingen. Zo kunt u de bak laten voorzien van een aan een smartphone of tablet gekoppelde binnencamera, extra zijkussens of een vastzetketting voor paarden. Grotere aanpassingen zijn het toevoegen van een zadelkamer, het wijzigen van het laadvermogen en het plaatsen van een polyester dak in een andere kleur.

Gebruikte aanhangers voor koetsentransport

Wanneer u voor uw koets een aanhanger zoekt, zou het zomaar kunnen dat wij een exemplaar tussen onze occasions hebben staan. Er worden bij ons geregeld tweedehands koets- en paardentrailers aangeboden. We zijn ook altijd geïnteresseerd om gebruikte aanhangers voor koetsvervoer over te nemen. Een voorwaarde is wel dat de aanhangwagen zich in goede staat bevindt. Heeft u een marathon trailer die overbodig is geworden? Stuur ons dan foto’s van de buiten- en binnenzijde van de bak, het chassis en de wielen.

Leasen van koetstrailer

Bij het kopen van een koetsaanhanger kunt u kiezen voor leasen. Wij bieden leasecontracten aan van 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. Welke termijn mogelijk is, wordt bepaald door het aankoopbedrag. Op de productpagina’s van onze nieuwe koetsentrailers staat een link naar de online leasecalculator. Overigens kunt u ook bij ons leasen als u een tweedehands koets- of paardenaanhangwagen koopt. Voert u af en toe paardentransporten uit? Dan vindt u 1,5 en 2 paards trailers bij de verhuur.

Direct een koetsaanhanger bestellen

Op onze website bestelt u snel en gemakkelijk een geschikte paardenwagen voor koetsen. Wilt u er accessoires bij? Dan voegt u die toe tijdens het bestelproces. U kunt in dit scherm ook aangeven of u de aanhangwagen komt ophalen of door ons wilt laten bezorgen. De algemene voorwaarden rond levering en betaling staan op de site. Voor het maken van een afspraak in onze showroom kunt u altijd contact opnemen. Het antwoordformulier is ook te gebruiken wanneer uw koetsentrailer een onderhoudsbeurt of reparatie nodig heeft.

Welke paardentrailers merken heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL West-Brabant heeft een ruim aanbod paardentrailers, waarvan de meesten vrijwel direct uit voorraad leverbaar zijn. In ons assortiment vindt u de volgende merken:

Wilt u een paardentrailer van een ander merk? Neem dan telefonisch contact op met onze verkoopmedewerkers, dan denken we graag mee en kijken we samen of we iets voor u kunnen betekenen.

Welk rijbewijs is nodig om een paardentrailer te mogen trekken?

Vaak wordt gedacht dat het aantal assen bepaalt welk rijbewijs nodig is, maar dat klopt niet. De maximaal toegestane massa van de paardentrailer bepaalt welk rijbewijs u nodig heeft om ermee te mogen rijden. Omdat de precieze berekening wat gecompliceerd is, hebben wij een overzichtelijke pagina gemaakt met alle informatie voor rijbewijzen.

Is een paardentrailer leasen mogelijk bij Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Jazeker! Een paardentrailer kan een behoorlijke investering zijn, vooral als u een nieuw exemplaar wilt aanschaffen, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. Daarom komen wij bij Aanhangwagens XXL West-Brabant u graag tegemoet bij het kopen van een paardentrailer of andere aanhanger. Wij hanteren uitstekende condities om een paardentrailer te leasen, zo financiert u de trailer met een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de paardentrailer 100% uw eigendom.

Wat is belangrijk bij het aanschaffen van een paardentrailer?

Bij het aanschaffen van een paardentrailer moet u rekening houden met verschillende zaken. Ten eerste is het laadvermogen van de trailer belangrijk, dit moet passen bij uw paard. Daarnaast kan de hoogte een rol spelen in uw keuze. Tussen de verschillende trailers kan ook verschil zitten in kwaliteit. Daarom kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers, zij denken met u mee en adviseren u welke trailer het beste bij u past.