Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Koetsentrailer

Koetstrailer kopen Brabant

Paardeneigenaren die ook een koets willen transporteren, kunnen niet zonder een 2 paards koetsentrailer. Dergelijke aanhangers zien eruit als gewone paardenwagens, maar hebben tussen de dissel en de bak een koetsframe.

Producten in deze categorie

Hierop kunt u een kleine koets goed vastzetten, zodat u deze veilig kunt vervoeren. Aanhangwagens XXL West Brabant heeft koetsentrailers van meerdere merken. Maak een afspraak in onze showroom om het assortiment te komen bekijken of bestel het exemplaar van uw voorkeur gemakkelijk op onze website.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Flexibel inzetbare koets aanhanger

  Een belangrijk voordeel van een koetsentrailer is dat deze een dubbele functie heeft. Behalve voor het vervoer van een koets en paarden, kunt u hem namelijk ook alleen als paardentrailer gebruiken. Het aanschaffen van een losse paardenaanhanger is daarmee in principe dus niet meer nodig. De aanhangwagens zijn in de eerste plaats bedoeld voor het op locatie beoefenen van sporten met aangespannen paarden. Voorbeelden daarvan zijn paardenmarathons, ringsteken, concoursen en andere paardensporten die een koets vereisen. Om die reden wordt ook wel gesproken van een marathon trailer. Koetsenaanhangers lenen zich echter tevens voor het maken van tochten op verder weg gelegen plekken, bijvoorbeeld natuurgebieden.

  Koetsentrailer van topmerk

  Voor een koetswagen kunt u rekenen op fabrikanten die ook 1,5 en 2 paards trailers produceren. Merken als Cheval Liberté en Humbaur zijn bekende namen in de hippische wereld en hebben veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen en bouwen van paardenaanhangers. Van binnen is een 2 paards koetsentrailer dan ook uitgerust met onder meer trapbescherming en borst- en bilstangen. De inwendige maten van de gesloten bakken zijn iets meer dan 300 cm lang, terwijl de breedte en hoogte rond 170 en 230 cm liggen. Achter de dissel bevindt zich een aluminium frame, dat bij de Cheval Liberté Alu een afmeting van 150×180 cm heeft. Dankzij de bijgeleverde oprijrails of oprijplaten en de beperkte laadvloerhoogte kost het rijden van de koets op de aanhanger weinig moeite. Voor de verankering heeft het aluminium frame verticale beugels en/of andere aanbindmogelijkheden. Het totaalgewicht van de Humbaur- en Cheval Liberté-koetstrailers bedraagt 2600 kg en de laadvermogens liggen tussen 1578 en 1685 kg.

  Optionele accessoires voor uw koetsaanhanger

  Hoewel een koetstrailer een volledige uitrusting heeft, is het uiteraard mogelijk om er extra’s bij te kopen. Dit kan algemene accessoires als een koppelingsslot, reservewiel, schokbrekers of andere velgen betreffen. Maar de lijst van optionele onderdelen bevat ook meer op paardenvervoer gerichte uitbreidingen. Zo kunt u de bak laten voorzien van een aan een smartphone of tablet gekoppelde binnencamera, extra zijkussens of een vastzetketting voor paarden. Grotere aanpassingen zijn het toevoegen van een zadelkamer, het wijzigen van het laadvermogen en het plaatsen van een polyester dak in een andere kleur.

  Gebruikte aanhangers voor koetsentransport

  Wanneer u voor uw koets een aanhanger zoekt, zou het zomaar kunnen dat wij een exemplaar tussen onze occasions hebben staan. Er worden bij ons geregeld tweedehands koets- en paardentrailers aangeboden. We zijn ook altijd geïnteresseerd om gebruikte aanhangers voor koetsvervoer over te nemen. Een voorwaarde is wel dat de aanhangwagen zich in goede staat bevindt. Heeft u een marathon trailer die overbodig is geworden? Stuur ons dan foto’s van de buiten- en binnenzijde van de bak, het chassis en de wielen.

  Leasen van koetstrailer

  Bij het kopen van een koetsaanhanger kunt u kiezen voor leasen. Wij bieden leasecontracten aan van 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. Welke termijn mogelijk is, wordt bepaald door het aankoopbedrag. Op de productpagina’s van onze nieuwe koetsentrailers staat een link naar de online leasecalculator. Overigens kunt u ook bij ons leasen als u een tweedehands koets- of paardenaanhangwagen koopt. Voert u af en toe paardentransporten uit? Dan vindt u 1,5 en 2 paards trailers bij de verhuur.

  Direct een koetsaanhanger bestellen

  Op onze website bestelt u snel en gemakkelijk een geschikte paardenwagen voor koetsen. Wilt u er accessoires bij? Dan voegt u die toe tijdens het bestelproces. U kunt in dit scherm ook aangeven of u de aanhangwagen komt ophalen of door ons wilt laten bezorgen. De algemene voorwaarden rond levering en betaling staan op de site. Voor het maken van een afspraak in onze showroom kunt u altijd contact opnemen. Het antwoordformulier is ook te gebruiken wanneer uw koetsentrailer een onderhoudsbeurt of reparatie nodig heeft.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.