Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Enkelas plateauwagens

Plateauwagens enkelas in diverse gewichtsklassen

Een enkelas plateauwagen is de juiste aanhanger voor het vervoer van grove en stapelbare materialen waarvoor geen overkapping nodig is. Doordat deze open trailers multifunctioneel en gemakkelijk in gebruik zijn, worden ze veel verkocht.

Producten in deze categorie

Bedrijven kiezen daarbij vaak voor grote tandem- en tridemassers, maar particulieren hebben doorgaans genoeg aan een kleine plateauaanhanger enkelas. Bij Aanhangwagens XXL West Brabant kunt u een ongeremde of geremde enkelas plateauwagen aanschaffen van verschillende merken en in meerdere gewichtsklassen. Bestel online of kom naar de showroom.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Opbouw enkel asser plateauwagen

  In principe dient een plateauwagen een vergelijkbaar doel als een andere trailer met een open bak. Er bestaan echter enkele doorslaggevende verschillen tussen plateauaanhangers en reguliere bakwagens. De belangrijkste daarvan is dat een plateauwagen zijn wielen onder de laadvloer heeft. Hiermee onderscheiden plateauaanhangers zich duidelijk van standaardbakwagens. Bij deze trailers bevinden de wielen, wielkasten en spatborden zich namelijk naast de laadvloer. Het gevolg van het afwijkende ontwerp van de plateauwagen, is dat deze over de volledige breedte en van drie zijden kan worden beladen. In tegenstelling tot trailers met wielen naast de laadvloer, kunnen bijvoorbeeld heftrucks tot vlak bij het laadoppervlak van plateauwagens komen. Om het laden en lossen met een heftruck nog eenvoudiger en praktischer te maken zijn de zij- en achterborden van een plateauwagen enkelasser neerklapbaar. Ook het voorbord is dankzij een scharnierfunctie meestal omlaag te klappen. Doordat alle ruimte van de laadvloer kan worden benut, biedt een plateauaanhanger verhoudingsgewijs meer vierkante meters aan ladingcapaciteit dan de gemiddelde bakwagen.

  Aanhanger plateauwagen enkelas praktijkgebruik

  Het kunnen neerklappen of geheel verwijderen van de zij-, achter- en voorborden van een plateautrailer is niet alleen gunstig tijdens laad- en loswerkzaamheden. Ook bij het transport van langwerpige materialen is dit een handige eigenschap. Dergelijke ladingen mogen zonder waarschuwingsmarkering tot één meter uitsteken aan de achterkant. Hangt er wel een markering aan de lading, dan mag deze hooguit de helft van de autolengte uitsteken en maximaal vijf meter. Doordat u bij een geremde enkele asser plateauwagen ook het voorbord kunt neerklappen, wordt aan de voorzijde dus aan laadruimte gewonnen. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij het vervoeren houtplaten of latten. Andere ladingen waarvoor plateauaanhangers geschikt zijn, zijn onder meer pallets, machines en tuin-, bouw- en sloopafval. Zorg er altijd wel voor dat zowel zware als lichte ladingen optimaal zijn vastgezet.

  Merken en gewichtsklassen enkelas plateauwagen

  Bij AWB kunt u terecht voor plateautrailer enkelassers met uiteenlopende totaalgewichten en van diverse fabrikanten. Zo hebben we in de klasse van 750 kg een Loady aanhanger ongeremd beschikbaar. Dankzij een eigen gewicht van 235 kg kan deze wagen ladingen tot 515 kg vervoeren. Een nadeel is wel dat er een vast voorbord op zit. Zoekt u iets in een hogere gewichtscategorie, dan is de Easyline van 1000 kg een goede kandidaat. Vanwege het grotere laadvermogen, gaat het bij dit exemplaar om een geremde enkelas plateauwagen. Dit geldt ook voor de zwaardere modellen, zoals de Proline van 1350 kg en de Saris van 1500 kg. Qua afmetingen ontlopen de aanhangers elkaar nauwelijks. De verschillen in totaalgewicht zijn dan ook te verklaren door het ontwerp en de daarin verwerkte features. De Proline is bijvoorbeeld voorzien van een 18 mm dikke bodemplaat.

  Plateauwagen enkelasser laten uitbreiden

  Indien gewenst kunnen wij uw enkelas plateauaanhanger aanpassen. Dit is aan te raden als het standaardontwerp ervan op bepaalde punten tekortschiet. Het resultaat is een plateauwagen met alles wat u nodig hebt voor uw werk. Welke accessoires wij kunnen toevoegen, is voor een groot deel afhankelijk van wat een specifiek merk aan extra’s leverbaar heeft. Tot de mogelijkheden behoren onder andere voorrekken, oprijplaten, een ladingnet, een vlakzeil, een koppelingsslot, steunpoten, een aluminium traanplaat- of gladde staalplaatvloer, achterlichtbescherming en een lier. Het uitbreiden van een enkel asser plateauwagen leidt niet zelden tot een hoger eigen gewicht. Dit kan nadelige zijn voor de laadcapaciteit, en u zult daarom misschien een zwaarder exemplaar nodig hebben. Houd er wel rekening mee dat een B rijbewijs alleen geschikt is voor plateautrailers in de lichtste gewichtsklasse.

  Aankoop aanhanger plateauwagen enkelas

  Voor het aanschaffen van een geremde of ongeremde plateauwagen enkelas hoeft u de deur niet uit. Dit doet u namelijk gewoon via onze website, waarbij u de eventueel benodigde uitbreidingen aanvinkt voor het uitchecken. U kunt dan ook aangeven of u de enkelasser komt ophalen of thuis of op uw werkadres bezorgd wilt krijgen. Voor onze transportservice betaalt u een beperkt extra bedrag. Besparen op uw aanschaf doet u door een occasion of actiemodel te kopen. Naast bijvoorbeeld een geremde enkele asser plateauwagen in de lichtere categorieën, vindt u daar ook exemplaren van 2000, 2700, 3000 en 3500 kg. Overigens beschikken deze meestal over aanzienlijke grotere afmetingen en hebben ze twee of drie assen. Voor vragen, advies of aanvullende informatie zijn wij bereikbaar per telefoon, e-mail, WhatsApp en het online het antwoordformulier.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.