Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Filteren Filteren sluiten
Beschikbaarheid
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Hoogte
Uitvoering
Type gebruik

Vriesaanhangwagens

Om ladingen op temperaturen rond of onder het vriespunt te kunnen vervoeren, is ... Lees meer

Om ladingen op temperaturen rond of onder het vriespunt te kunnen vervoeren, is een vries aanhanger de beste keuze. De omstandigheden in de bak zorgen ervoor dat producten ingevroren blijven, zodat ze hun versheid niet verliezen. Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant vindt u een gev... Lees meer

{"item_name":"Proline Vriesaanhangwagens enkelas 250x150x150cm 750kg","item_id":"59033","currency":"EUR","price":12922.8,"item_brand":"Proline","item_category":"Vriesaanhangwagens enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Proline Vriesaanhangwagens enkelas 250x150x150cm 750kg
2500
Leasen vanafv.a.
243,- per maandp/m
Direct uit voorraad leverbaar
11.720,- 10.680,-
{"item_name":"Proline Vriesaanhangwagens enkelas 250x150x150cm 1450kg","item_id":"59029","currency":"EUR","price":13358.4,"item_brand":"Proline","item_category":"Vriesaanhangwagens enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} Proline Vriesaanhangwagens enkelas 250x150x150cm 1450kg
2500
Leasen vanafv.a.
251,- per maandp/m
Direct uit voorraad leverbaar
12.150,- 11.040,-
{"item_name":"Proline Vriesaanhangwagens enkelas 250x150x190cm 1450kg","item_id":"59031","currency":"EUR","price":13612.5,"item_brand":"Proline","item_category":"Vriesaanhangwagens enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":2,"quantity":1} Proline Vriesaanhangwagens enkelas 250x150x190cm 1450kg
2500
Leasen vanafv.a.
256,- per maandp/m
Direct uit voorraad leverbaar
12.395,- 11.250,-
{"item_name":"Proline Vriesaanhangwagens tandemas 300x150x190cm 2800kg","item_id":"59036","currency":"EUR","price":15427.5,"item_brand":"Proline","item_category":"Vriesaanhangwagens tandemas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":3,"quantity":1} Proline Vriesaanhangwagens tandemas 300x150x190cm 2800kg
2500
Leasen vanafv.a.
290,- per maandp/m
Direct uit voorraad leverbaar
13.810,- 12.750,-
{"item_name":"Proline Vriesaanhangwagens tandemas 350x180x190cm 2800kg 100 mm wanden","item_id":"59040","currency":"EUR","price":16758.5,"item_brand":"Proline","item_category":"Vriesaanhangwagens tandemas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":4,"quantity":1} Proline Vriesaanhangwagens tandemas 350x180x190cm 2800kg 100 mm wanden
2500
Leasen vanafv.a.
315,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
14.880,- 13.850,-
Vriesaanhangwagens

Om ladingen op temperaturen rond of onder het vriespunt te kunnen vervoeren, is een vries aanhanger de beste keuze. De omstandigheden in de bak zorgen ervoor dat producten ingevroren blijven, zodat ze hun versheid niet verliezen.

Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant vindt u een gevarieerd assortiment trailers voor vriestransport. Onze vriesaanhangers zijn gemakkelijk online te bestellen en we kunnen ze meestal uit voorraad leveren. Voor hulp bij het maken van uw keuze kunt u natuurlijk ook naar onze showroom komen.

Vriesaanhangwagen voor extra lage transporttemperaturen

Vries aanhangers zijn in veel opzichten vergelijkbaar met koelaanhangwagens. Ze beschikken over een bak bestaande uit dikke wanden en deuren, en ook de constructie van het dak en de bodem is gericht op het vasthouden van lage temperaturen. Hiertoe hebben dit soort aanhangers goed geïsoleerde wanden, vloeren, deuren en daken met een dikte van vier tot vijf centimeter. Dankzij de rubberranden in de achter- en eventuele zijdeuren en de isolerende eigenschappen van de bakopbouw blijven de binnenomstandigheden stabiel. Waar gekoelde producten echter vragen om waarden tussen +1 en +20 graden, moet een diepgevroren lading in condities onder het vriespunt worden vervoerd. Bij vriestrailers zijn temperaturen tussen -20 en +10 graden Celsius mogelijk. Het grootste verschil tussen koel- en vrieswagens betreft dus de mate waarin de bak kan worden gekoeld. Doordat de temperatuurinstellingen van beide trailerontwerpen elkaar voor een deel overlappen, kunnen vrieswagens behalve voor het vervoer van diepvriesproducten tevens worden ingezet voor koeltransport.

Verschillende toepassingen vriesaanhanger

Vanzelfsprekend worden vriestrailers voornamelijk gebruikt voor het vervoer van levensmiddelen door professionele transport- en logistiekbedrijven. Bijvoorbeeld van de fabrikant naar het distributiecentrum en vandaar naar de winkel of supermarkt. Aanhangwagens voor vriestransport lenen zich afhankelijk van hun inrichting voor een groot aantal soorten vriesladingen. Het kan gaan om voor de hand liggende voedingsmiddelen als vlees en vis, maar er zijn nog veel meer bevroren producten die vragen om geconditioneerd vervoer met temperaturen onder nul. Consumptie-ijs en ijstaarten voor supermarktverkoop komen hiervoor in aanmerking, maar ook pizza’s, patat, snacks, groenten, maaltijden en andere etenswaren. Er zijn dus veel voedselproducenten voor wie vries aanhangwagens essentieel zijn in de transportketen. Daarnaast is een vriestrailer de ideale oplossing als u een verplaatsbare vriesunit zoekt voor het goed houden van etenswaren. Onder andere restaurants, snackbars en cateringbedrijven op evenementen, braderieën, beurzen en markten gebruiken vrieswagens op deze manier.

Vries aanhangwagen van Nederlandse makelij

Op de markt voor koel- en vriestransport zijn meerdere merken actief. AWB betrekt het grootste deel van de vriestrailers in het assortiment bij Proline. Deze fabrikant van eigen bodem staat bekend om sterke en praktische aanhangers die continu worden doorontwikkeld en geperfectioneerd. Bij ons kunt u enkelas vries aanhangers van Proline kopen met een lengte en breedte van 250×130 cm en hoogtes van 150 en 180 cm. Deze hebben totaalgewichten van 750 en 1300 kg. Hun capaciteit bedraagt 320 of 858 kg. Indien u meer volume wilt, zijn er ruimere tandemasser modellen op voorraad. Tandemas vrieswagens bevinden zich in de gewichtsklasse van 2500 kg en hebben een laadvermogen tussen 1650 en 1775 kg. Ze zijn 300 tot 400 cm lang en 180 cm hoog, en de breedtematen lopen uiteen van 146 tot 175 cm. Natuurlijk kunnen we u ook aan een groter model in een zwaardere gewichtscategorie helpen.

Onderhoud aan vriesaanhangwagens

Bij AWB bent u aan het juiste adres voor de aanschaf van een vriestrailer en ook voor het repareren en keuren ervan. Verder verrichten wij schadetaxaties en voeren we onderhoud uit. Een regelmatige onderhoudsbeurt is noodzakelijk om een goede werking van uw vriesaanhanger te garanderen. Bewegende en snel slijtende onderdelen worden daarbij gecontroleerd en eventueel vervangen. We checken de staat van onder meer de remmen, lagers, banden, oploopdemper en het neuswiel. Aansluitend smeren we de essentiële delen en stellen deze waar nodig bij. Na afloop van de onderhoudsbeurt krijgt u van ons een officieel Bovag-rapport inclusief jaarsticker. Het is aan te raden om vries aanhangwagens die wekelijks worden ingezet jaarlijks te laten controleren. Als u minder intensief gebruikmaakt van uw trailer, dan is onderhoud om de twee jaar voldoende.

Kopen of leasen vriesaanhangers

Een vries aanhangwagen via onze website bestellen is eenvoudig en onze transportservice kan uw aankoop indien gewenst thuisbezorgen. Om het totaalbedrag over een langere periode te spreiden, kunt u kiezen voor een leasecontract van 12 tot 72 maanden. U betaalt dan een vast laag maandbedrag. Gedurende de afbetalingstermijn heeft u uw vries aanhanger natuurlijk gewoon in uw bezit. Leasen kan u bovendien belastingtechnische voordelen opleveren. Neem bij interesse in leasen contact op om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Dit doet u door verder gebruik te maken van onze website en het antwoordformulier op de contactpagina in te zenden. Wilt u meer weten over een specifieke vriesaanhangwagen of heeft u andere vragen? Wij zijn tevens te bereiken via WhatsApp, e-mail en telefoon.

Met welk rijbewijs mag ik een koelwagen trekken?

Vaak wordt gedacht dat het aantal assen van een koelwagen bepaalt welk rijbewijs nodig is om er mee te rijden, maar dat is niet zo. Het wordt bepaald door de maximaal toegestane massa die u mag vervoeren met de koelaanhangwagen. Alle informatie over rijbewijzen op een rijtje vindt u op een aparte pagina hier.

Welke koelwagens merken zijn er?

Een koelwagen heeft een stabiele wagen nodig als basis. Daarom bouwen wij bij Aanhangwagens XXL West-Brabant enkel koelmotoren op Proline en Easyline trailers, deze aanhangwagens zijn bewezen de beste koelwagens.

Wat zijn de extra opties en accessoires voor een koelwagen?

U kunt de koelwagens van Proline van veel verschillende opties en accessoires voorzien. Bent u een slager? Dan kunnen wij de koelwagen bijvoorbeeld voorzien van een vleeshangsysteem. Werkt u in de catering? Dan verzorgen wij stevige traanplaat stootwanden en een HACCP vloer, zodat uw wagen tegen een extra stootje kan. Voor het gehele assortiment aan accessoires kunt u het beste contact opnemen met onze verkoopmedewerkers.

Welke temperatuur heeft een koelwagen?

Met een koelwagen kunt u temperatuurgevoelige producten eenvoudig vervoeren. De standaard koelwagens zijn van het merk Proline en koelen tot 1 graden Celsius. Het is ook mogelijk voor ons om een sterkere koelmotor te leveren en de wanden extra te isoleren. Hierdoor is het mogelijk om tot -20 graden Celsius te koelen.