Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Tandemas plateauwagens

Ruim aanbod tandemas plateauwagen

De plateauwagen is een open bak aanhanger, die in alle opzichten is gericht op laadgemak en optimaal gebruik van de ruimte. Bij het laden van een plateauwagen tandemasser, enkelasser of tridemasser hoeft geen enkel stukje van de vloer onbenut te blijven.

Producten in deze categorie

Een belangrijke eigenschap van dit soort trailers is dan ook de uitstekende verhouding tussen afmeting en capaciteit. Als u een dubbelas plateauwagen kopen wilt, is Aanhangwagens XXL West Brabant het juiste adres. Wij hebben veel keuze aan merken, afmetingen en gewichtsklassen.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Aanhanger plateauwagen tandemas kenmerken

  Hoewel plateauaanhangers vergelijkbaar zijn met reguliere bakwagens, is hun ontwerp op een aantal fundamentele punten anders. Een opvallend kenmerk is dat de wielen van een plateauwagen zich onder de laadvloer bevinden. Bij de meer gangbare trailers met een open bak zijn de wielen, spatborden en wielkasten aan de beide zijkanten geplaatst. Een bakwagen is daarmee wat breder dan de eigenlijke laadvloer. De plaatsing van de wielen geeft plateauaanhangers een groot laadoppervlak. Hun ontwerp wijkt verder af van dat van bakwagens doordat het achterbord, de zijborden en meestal ook het voorbord omlaag kunnen worden geklapt. Een bakwagen heeft vaak alleen een neerklapbaar achterbord. Omdat de spatborden ongeveer halverwege de hoogte van de bak zijn gemonteerd, hebben de zijborden een vaste positie. Het voordeel van de neerklapbare bakborden van een tandemasser plateauwagen, is dat deze van minstens drie kanten tot aan de laadvloer kan worden benaderd. Hierdoor is een plateauaanhanger uitermate geschikt om met een heftruck over de gehele lengte en breedte te laden.

  Verschillen plateauwagen tandemas, enkelas en tridemas

  Ook onderling laten de diverse plateauwagens verschillen zien. Welke uitvoering voor u de beste is, is afhankelijk van het laadvolume dat u nodig heeft. Het aantal assen kan daarbij als leidraad dienen. Zoals gebruikelijk bij aanhangers is het namelijk ook met plateau aanhangwagens zo dat de grootste ontwerpen over drie assen beschikken. Tridemassers hebben daarom een totaalgewicht van 3500 kg, terwijl dit bij enkelassers maximaal 1800 kg is. Tandemas plateauaanhangers vormen een gevarieerde middencategorie en bevinden zich in de gewichtsklassen van 2000, 2700, 3000 en 3500 kg. Hun veelzijdigheid aan totaalgewichten maakt dat ze verkrijgbaar zijn in diverse afmetingen, uiteenlopend van 301×155 tot 603×222 cm. Bij enkelas plateauwagens ligt het formaat rond de 150×250 cm, en bij tridemassers beginnen de lengte en breedte rond 500×200 cm.

  Tandemas plateauwagen: veel merken leverbaar

  Tandemassers vormen de grootste groep plateauaanhangers. Daardoor zijn in deze categorie veel merken vertegenwoordigd. Zo kunt u bij ons terecht voor een plateauwagen dubbelas van Easyline, Proline, Anssems, Ifor Williams, Hulco of Saris. Al deze fabrikanten produceren tandemas plateauaanhangers in elke leverbare gewichtscategorie en afmeting. Het meest compacte model wordt echter gebouwd door Saris en is 270×150 cm. Wilt u juist een grote dubbelas plateauwagen bak aanhanger van vijf of zes meter lang aanschaffen? Dan biedt met name Proline veel keuze. Sommige modellen, zoals de Proline 503×222 cm van 3500 kg, zijn beschikbaar als tandemasser en tridemasser. Ook van Hulco en Ifor Williams hebben we grotere tandemassers. De exemplaren van Anssems en Easyline zijn vaak lichter en kleiner. Overigens koopt u altijd een geremde plateauwagen tandemas. De enige bij ons verkrijgbare ongeremde plateauaanhanger is de Loady-enkelasser van 750 kg.

  Onderhoud plateauwagen tandemasser

  AWB is naast een verkooppunt voor nieuwe aanhangwagens ook een ervaren onderhoudsbedrijf. In Nederland hoeven trailers weliswaar geen verplichte periodieke keuring te ondergaan. Maar zoals u zult begrijpen zal ook een dubbelas plateau aanhanger na verloop van tijd slijtage vertonen. Vooral bij dagelijks gebruik kan dit ongemerkt tot afnemende prestaties leiden. Om uw veiligheid en die van de overige weggebruikers te waarborgen, is een regelmatige onderhoudsbeurt dus aan te raden. Het team in onze werkplaats bestaat uit enthousiaste Bovag-gecertificeerde monteurs. Zij gaan professioneel en vakbekwaam te werk, en zorgen ervoor dat uw aanhanger plateauwagen tandemas weer perfect functioneert. Bij een controlebeurt gaat de aandacht onder meer uit naar de remmen, de banden en de lagers. Ook krijgen de oploopdemper van het remsysteem en het neuswiel een doorsmeerbeurt. Wij voeren tevens reparaties en schadetaxaties uit.

  Plateauwagen tandemas aanschaffen bij AWB

  Wilt u een eenvoudig te laden en lossen open trailer met een hoge capaciteit kopen? Dan is een plateau aanhangwagen tandemasser een uitstekende keuze. Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom via WhatsApp, telefoon, e-mail of het contactformulier op de website. Het voordeel van langskomen is dat u de plateauaanhanger tandemassers goed met elkaar kan vergelijken voor een afgewogen beslissing. Als u weet welke specificaties u nodig heeft, is online kopen een tijdbesparende oplossing. In beide gevallen kunt u de geremde plateauwagen tandemas laten uitbreiden met accessoires. Op de productpagina ziet u wat de mogelijkheden zijn. Behalve voor een nieuw plateauwagen dubbelas model zijn wij uw specialist voor occasions en aanbiedingen. Maar wat u ook kiest, bij AWB koopt u uw tandemasser plateauwagen altijd voor een lage prijs.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.