Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Enkelas kipper

Professionele enkelas kipper

Op zoek naar een kipper heeft u de keuze uit meerdere varianten. Deze verschillen op diverse punten van elkaar, maar het grootste onderscheid zit hem in de gewichtsklassen. Het totaalgewicht hang nauw samen met de overige features. Als u een kiepaanhanger in de lichtste categorie nodig heeft, is de meest logische keuze over het algemeen dan ook een enkelasser kipper. Aanhangwagens XXL West Brabant is gespecialiseerd in alle soorten kippers, waaronder enkelassers. U kunt deze in de showroom of via onze website bestellen of huren.

Producten in deze categorie
 • {"item_name":"Proline kipper 230x150cm 1500kg","item_id":97464,"currency":"EUR","price":4063.18,"item_brand":"Proline","item_category":"Enkelas kipper","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category Results","index":0,"quantity":1}
  Proline kipper 230x150cm 1500kg Aanhangwagens XXL West Brabant 2.0 hoofd Aanhangwagens XXL West Brabant

  Proline kipper 230x150cm 1500kg

  Meer informatie
 • {"item_name":"Easyline kipper 255x155cm 1600kg","item_id":147686,"currency":"EUR","price":4289.45,"item_brand":"Easyline","item_category":"Enkelas kipper","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category Results","index":1,"quantity":1}
   Aanhangwagens XXL West Brabant

  Easyline kipper 255x155cm 1600kg

  Meer informatie

Kipper enkelas, ontworpen voor stortmateriaal

De belangrijkste eigenschap van kippers is dat ze beschikken over een open bak die u kunt kantelen. Daardoor zijn ze de ideaal voor het vervoer van los materiaal, dat niet hoeft te worden vastgezet, een relatief beperkte waarde heeft en niet snel schade oploopt. Dit kunnen ladingen van uiteenlopende aard zijn, zoals zand, puin, stenen, grind, tuinaarde en snoei- en houtkapafval. Dankzij de kiepende bak bent u minder tijd kwijt aan met name het lossen van dergelijke materialen, terwijl de kipper het transporteren ervan ook eenvoudiger en minder zwaar maakt. Er zijn kieptrailers leverbaar in diverse uitvoeringen. De standaardmodellen kunnen alleen achterover kiepen, maar ook voor een twee- of driezijdige kipper kunt u op ons rekenen. Meestal hebben kiepaanhangwagens die achterwaarts en zijwaarts kunnen worden gekanteld echter dubbele assen. Daarmee vallen ze in een hogere gewichtscategorie, maar van het merk Easyline zijn tevens driezijdige tandemas kiptrailers te bestellen in de lichtere klasse van 1500 kg.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Kenmerken aanhanger enkelas kipper

  Enkelas kiepbakwagens hebben door hun relatief lage totaalgewicht doorgaans een beperkte afmeting en laadcapaciteit. Hoewel tandemassers ook wat breder zijn, is met name de lengte een kenmerkend verschil tussen enkelasser en tandemasser kippers. Bij tandemassers bedraagt deze drie tot vier meter, terwijl enkelassers twee tot drie meter lang zijn. Illustratief is de enkelas Proline van 1500 kg, die een lengte en breedte heeft van 230×150 cm. Het voordeel van het compacte formaat en de enkele as is dat de kipperaanhanger in verhouding tot het totaalgewicht een laag eigen gewicht van 365 kg heeft. Daardoor beschikt deze kiepaanhanger over een laadvolume van 1135 kg. Dit is ongeveer 200 kg meer dan dat van de driezijdig kantelbare tandemassers van Easyline in dezelfde gewichtscategorie. Waar de Proline-kiepaanhanger van 1500 kg handmatig wordt gekanteld, hebben de Easyline-modellen evenwel een elektrisch bediende bak.

  Enkelasser kipper met extra features

  Voor een enkelas kiptrailer met features die afwijken van de standaarduitrusting, zijn er diverse extra’s die u erbij kunt kopen. Van welke bijkomende accessoires u uw kipper kunt voorzien, is grotendeels afhankelijk van het merk. Beschikbare toe te voegen onderdelen zijn onder andere een koppelingsslot, loofrekken, spanbanden, een vlakzeil, een ladingnet, steunpoten en oprijplaten. Oprijplaten vergemakkelijken het laden van de kiepaanhangwagen enkelasser met een kruiwagen. Indien u de optionele accessoires erbij wilt kopen, vinkt u de gewenste onderdelen aan bij het online bestellen. Vervolgens breiden wij de kipper hiermee uit, zodat deze perfect geschikt is voor de uit te voeren werkzaamheden. Houdt u er wel rekening mee dat extra onderdelen van invloed zijn op het eigen gewicht van uw enkelas kieptrailer. Afhankelijk van wat de accessoires wegen die u laat installeren, neemt het toegestane maximumlaadvermogen dus navenant af.

  Onderhoud aan uw kipper enkelas

  Behalve voor de aanschaf van een kipper bent u bij AWB ook welkom voor professioneel onderhoud en reparatie van dit soort aanhangwagens. Vooral wanneer u veel gebruikmaakt van uw enkelas kipaanhanger adviseren wij om deze één keer per jaar te laten nakijken. Daarmee blijft de veiligheid van de wagen gewaarborgd. Niet alleen in het verkeer, maar ook tijdens het werk. De banden, het remsysteem en de kiepfunctie zijn bij gebruik doorlopend aan slijtage onderhevig. Deze onderdelen verdienen dus een regelmatige check-up. Maar tijdens een controlebeurt voeren we tevens andere werkzaamheden uit, waaronder het smeren van het neuswiel. Wij richten ons op onderhouds- en reparatieverzoeken voor enkelassers, tandemassers en tridemassers. U kunt bij onze Bovag-gecertificeerde medewerkers dan ook terecht met alle modellen kipper in elke gewichtsklasse.

  Aanhanger enkelas kipper gebruikt of nieuw

  Heeft u interesse in een enkelas kieptrailer? Dan vindt u in ons aanbod eenvoudig een voordelig exemplaar. In onze showroom en op onze website verkopen we nieuwe kipaanhangwagens enkelas namelijk voor een scherpe en concurrerende prijs. Naast een assortiment nieuwe modellen, is er ook een categorie met tweedehands kippers. Indien u online bestelt, hoeft u de nieuwe of gebruikte kipper zelfs niet te komen ophalen. U kunt dan namelijk gebruikmaken van onze gemakkelijke transportservice. Als u dat wilt, selecteert u deze bezorgoptie bij het invullen van de bestelgegevens op de site. Kipaanhangers worden door particulieren vaak ingezet voor tijdelijke klussen. Het kopen van een enkelas kipper is dan niet nodig en u kunt in dat geval ook een wagen met kiepfunctie huren. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.