Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Tandemas kipper

Tandemas kipper van topkwaliteit

Aanhangwagens voorzien van een kiepbak worden ook wel kippers genoemd. Het zijn praktische trailers voor het verplaatsen van materialen die geen overkapping of speciale transportcondities vereisen. Kipaanhangers zijn verkrijgbaar in meerdere gewichtscategorieën.

Producten in deze categorie

Wanneer u zwaar of veel materiaal in één keer wilt vervoeren, is een kipper tandemasser een goede aankoop. Bij Aanhangwagens XXL West Brabant hebben wij dubbelas kieptrailers met diverse totaalgewichten en van uiteenlopende merken uit voorraad leverbaar. Een specifieke kipper tandemas bestellen is ook mogelijk.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Gebruik tandemas kipper aanhangwagen

  Kipper aanhangers worden met name ingezet door ondernemers en vervullen eigenlijk dezelfde functie als kruiwagens. Het materiaal dat ermee getransporteerd wordt, is dan ook deels vergelijkbaar met wat men in een kruiwagen vervoert. Een belangrijk verschil is natuurlijk wel dat een kipper bedoeld is voor het grovere werk en voor grotere volumes. Onder andere puin, grind, stenen, kiezels, zand, grond, oogstproducten, tuinaarde en snoei-, hout- en bouwafval zijn materialen waar kipper aanhangwagens zich voor lenen. Bedrijven die gebruikmaken van dit type trailer zijn doorgaans actief in woningbouw, -sloop of -renovatie, tuinontwerp en -onderhoud, openbare groenvoorziening, wegenaanleg, grondverzet of de agrarische sector. Een kiepaanhanger tandemas maakt het verplaatsen van materialen minder zwaar, minder tijdrovend en stukken veiliger. Met name als dit moet gebeuren over grotere afstanden. Net als de kruiwagen wordt de bak gekanteld om het materiaal te lossen. Vaak kan de bak van een tandemas kiptrailer naar meerdere zijden worden gekanteld.

  Tandemasser kipper: keuze uit diverse merken

  Kipaanhangwagens worden geproduceerd met één, twee of drie assen. Dubbelassers vertegenwoordigen daarbij de grootste groep en wij kunnen ze daarom van meerdere merken leveren. De fabrikanten waarvan wij kipper tandemassers op voorraad hebben zijn Easyline, Ifor Williams, Proline en Saris. Het merendeel daarvan bouwt kiepwagens in diverse gewichtsklassen, maar totaalgewichten van 2700 en 3500 kg komen het meest voor. Qua ontwerp ontlopen de kiepaanhangers van deze trailerbouwers elkaar niet veel, al zijn er wel degelijk onderlinge verschillen. Deze hebben voornamelijk betrekking op de afmetingen en het eigen gewicht. Algemeen kan worden gesteld dat Easyline-kippers wat smaller en rond de drie meter lang zijn. Onder de Proline- en Ifor Williams-modellen is de variatie groter, terwijl Saris juist meer uniforme maten hanteert. Overigens onderhouden wij goede contacten met allerlei merken en kunnen wij bijvoorbeeld ook een Hapert kipper dubbelas voor u bestellen.

  Veelvoorkomende tandemas kipper eigenschappen

  Afgezien van hun formaat, totaalgewicht en eigen gewicht vertonen tandemas kippers dus de nodige overeenkomsten. Een standaardfeature bij aanhangwagens met twee assen is bijvoorbeeld een elektrisch bediende bak, zodat deze niet handmatig hoeft te worden gekanteld. Een manuele bediening komt wel vaak voor bij enkelas modellen. Naar hoeveel zijden de bak van een dubbelas kiptrailer materiaal kan lossen, is afhankelijk van het merk. Kiest u voor een Proline of Easyline, dan koopt u meestal een 3-zijdige kipper. Deze kan naar links, naar rechts en achterover kiepen. Met een Saris of Ifor Williams schaft u doorgaans een achterwaartse kipper aan. Deze zijn daarom wat minder flexibel inzetbaar en er moet meer mee gemanoeuvreerd worden om op de juiste plek te kunnen lossen. Indien u interesse hebt in een kiepaanhanger, is de manier waarop u deze kunt kantelen dus een belangrijk punt van aandacht.

  Accessoires bij tandemas kipper aanhangwagen

  Kippers zijn voorzien van diverse bijkomende en terugkerende features. Welke dat zijn, verschilt per merk. Veel daarvan voegen aan elk van de door hun geproduceerde gewichtsklassen echter een overeenkomstige uitrusting toe. Het kan daarom voorkomen dat u een kipper dubbelasser ziet waarvan het laadvermogen en formaat perfect zijn, maar die qua standaardmogelijkheden te weinig biedt. In dat geval kunnen wij de kipper aan uw wensen aanpassen door extra’s toe te voegen. Deze zijn veelal afkomstig van de fabrikant. Het accessoireaanbod varieert daarom per kippermerk enigszins, maar bestaat onder meer uit bladveren voor een optimale lastverdeling, schokbrekers, loof- en voorrekken, opzetborden, een ladingnet, draadloze afstandsbediening, oprijplaten, achterlichtbescherming en steunpoten. Ook grotere aanpassingen zijn mogelijk, zoals het verlagen van het chassis inclusief een disselaanpassing. Wij voeren tevens complete speciaalbouw uit.

  Tandemasser kipper kopen

  Het aanschaffen van een tandemas kipaanhanger doet u bij AWB direct online. U gaat naar de productpagina van de trailer van uw voorkeur en klikt op de bestelknop. In het volgende venster kunt u de eventueel benodigde accessoires selecteren en aangeven of u de dubbelas kipper komt ophalen of door ons wilt laten bezorgen. Is het voor u lastig om de totaalprijs in één keer te voldoen? Dan is een leasecontract voor 12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden af te sluiten. U betaalt gedurende deze periode dan een beperkt vast maandbedrag. Besparen kan door te kiezen voor een tweedehands kipper of actiemodel. In deze categorieën vindt u enkelassers, tandemassers en tridemassers van uiteenlopende merken en totaalgewichten. Daarnaast kunt u een dubbelas kieptrailer huren. E-mail, bel, whatsapp of gebruik het online contactformulier voor meer informatie.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL West-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan kiepaanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een kipper van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de kipper trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier: https://www.aanhangwagens-westbrabant.nl/over-ons/praktische-informatie/rijbewijs/

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.