Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Tridemas kipper

Tridemas kipper voor zware transporten

Zwaar materiaal dat bij het lossen gestort wordt, vervoert men bij voorkeur in een kipper. Dit is een open aanhangwagen, waarvan de bak achterwaarts en/of zijwaarts kan worden gekanteld.

Producten in deze categorie

Kiepaanhangers zijn er in een groot aantal maten en gewichtsklassen. Wanneer u behoefte heeft aan een groot en zwaar exemplaar is de tridemasser kipper echter de beste aankoop. U kunt daarvoor uiteraard terecht bij Aanhangwagens XXL West Brabant. Wij verkopen kieptrailers met drie assen online en in onze showroom.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Functie kipper tridemas

  Kippers zijn de ideale aanhangers voor het vervoer van materialen die geen bijzondere transportcondities en opslagvoorwaarden vereisen. En doordat ze over een kantelbare bak beschikken, gebruikt men kiepaanhangers met name voor stortmateriaal. Zo wordt dit type aanhangwagen onder meer ingezet voor het aan- en afvoeren of verplaatsen van stenen, kiezels, grind, puin, grond, zand, tuinaarde en tuin-, snoei- en bouwafval. Behalve bij hoveniers, renovatie- en sloopbedrijven en ondernemingen in de weg-, woning- en waterbouw kent de kipper ook wel toepassingen in de landbouw. Bijvoorbeeld om aardappels of andere harde oogstproducten mee te vervoeren. Doordat de ladingen los in de kiepbak liggen, kan met name het materiaal dat onderop ligt de nodige druk te verduren krijgen. In combinatie met de kiepfunctie betekent dit dat goederen met een grote financiële waarde, beperkte houdbaarheid of al te zachte structuur niet in aanmerking komen om met een kipper te worden getransporteerd.

  Tridemas kipper aanhangwagen met veel laadruimte

  De met drie assen uitgeruste kippers zijn de zwaarste in hun soort en vallen in de gewichtscategorie van 3500 kg. Daarnaast hebben ze ook de grootste afmetingen. Enkelas kieptrailers hebben een lengte tussen twee en drie meter, terwijl deze bij dubbelassers tussen drie en vier meter ligt. Bij AWB verkopen wij tridemas kippers van Proline die rond de vier meter lang en twee meter breed zijn. Net als veel van de tandemas exemplaren kunnen ze naar drie zijden worden gekanteld, namelijk naar rechts, naar links en achterwaarts. Hiertoe beschikt de aanhanger over een elektrische bakbediening met bijbehorende accu. De Proline kippers beschikken door hun ruimere afmetingen over een grotere capaciteit dan tandemassers. Tegelijkertijd brengt de extra as ook een hoger eigen gewicht met zich mee. Daardoor kunt er niet zomaar van uitgaan dat een tridemas aanhangwagen ook meer kan transporteren.

  Tandemasser of tridemasser kipper

  Als u veel gewicht in één keer wilt kunnen vervoeren, is het verstandig om u goed in te lezen in de mogelijkheden van de verschillende kipwagens. Ook in de categorie met tandemassers staan veel modellen in de hoogste gewichtsklasse van 3500 kg. Hoewel deze kleiner zijn dan de kipper tridemassers met hetzelfde totaalgewicht, wil dit niet zeggen dat u er minder vracht in kwijt kunt. De 3500 kg dubbelas kiepaanhangers van Saris, Proline en Ifor Williams hebben vergeleken met de meeste tridemassers namelijk een overeenkomstig of hoger laadvermogen. In de tridemas Proline 401×202 cm is door het eigen gewicht van 1250 kg bijvoorbeeld ruimte voor 2250 kg. Vergeleken met de Ifor Williams tandemasser van 362×195 cm en 3500 kg kan er echter minder mee worden vervoerd. Door zijn veel lagere gewicht van 990 kg blijft er in de Ifor Williams 2510 kg aan laadvolume over. Een nadeel is wel dat deze alleen achterwaarts kan lossen.

  Kipper tridemas uitbreiding, onderhoud en reparatie

  Zoals alle aanhangers zijn ook tridemas kippers uit te breiden met extra’s om ze 100% geschikt te maken voor uw werkzaamheden. Wij kunnen uw kieptrailer onder andere voorzien van open of dichte loofrekken, voorrekken, opzetborden, een ladingnet, draadloze afstandsbediening, contourverlichting, een oplaadmogelijkheid voor de accu, een accudruppelaar, achterlichtbescherming, bladveren voor een betere lastverdeling, schokbrekers, oprijplaten en steunpoten. De gewenste accessoires bouwen we op verzoek voor u in de drieas kipper. In onze werkplaats voeren wij ook onderhoud en reparatie uit. Zeker als u uw kieptrailer intensief gebruikt, heeft deze jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig. Daarbij worden de lagers, remmen en banden gecheckt en geven we de oploopdemper en het neuswiel een doorsmeerbeurt. Verder zijn wij ook hét adres in Noord-Brabant voor reparaties, keuringen en schadetaxaties.

  Occasion, lease en verhuur tridemas kipper

  Een kipper drieasser bij AWB kopen is profiteren van voordeelprijzen en service. Dankzij een scherp inkoopbeleid betaalt u bij ons altijd een aantrekkelijke prijs. Extra goedkoop een kiepaanhanger aanschaffen doet u in het occasionaanbod of op de pagina met kipperaanbiedingen. U bent in beide gevallen natuurlijk wel afhankelijk van wat wij op dit moment hebben staan. Direct besparen kan tevens door uw tridemas kipper aanhangwagen te leasen of huren. Afhankelijk van de vraagprijs en uw financiële armslag is het mogelijk om een leasecontract van 12 tot 72 maanden bij ons af te sluiten. Indien u slechts periodiek of eenmalig gebruikmaakt van een kieptrailer, is een kipper huren ook mogelijk. Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen via WhatsApp, e-mail, telefoon of het online antwoordformulier.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kipperskoelwagensmachinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken kippers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL West-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan kippers. Zo bieden wij de volgende merken kiepaanhangwagens:

  Zoekt u een kipper van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de kiepaanhangwagen trekken?

  De regels omtrent het trekken van een kipeprs zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier: https://www.aanhangwagens-westbrabant.be/over-ons/praktische-informatie/rijbewijs/

  Is het mogelijk om een kipper te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een kipper te leasen. U kunt de kipper dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de kiepaanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.