Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Enkelas machinetransporter

Producten in deze categorie

Enkelas machinetransporter

Met machines en werkvoertuigen mag of kan niet altijd op de openbare weg worden gereden. Om deze dan toch op de plaats van bestemming te krijgen, hebt u een machine transporter nodig. Aanhangers voor machinevervoer zijn er in verschillende uitvoeringen, gewichtsklassen en maten. De lichtste variant is de machinetransporter enkelas. In het verkoopassortiment van Aanhangwagens XXL West Brabant vindt u diverse enkelas diepladers en multitransporters voor het vervoer van zwaar rollend materieel. Wij zijn het juiste adres voor enkelas machinetransporters nieuw, tweedehands en verhuur.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Gebruik machinetransporter aanhanger enkelas

  Machineaanhangwagens zijn speciaal ontwikkeld voor het wegtransport van voor specifieke werkzaamheden inzetbare voertuigen. Doorgaans beschikken de te verplaatsen machines over een eigen stuurinrichting en aandrijving of zijn ze op afstand bestuurbaar. Machinetransporters worden onder meer gebruikt voor het over de weg vervoeren van shovels, minigravers, zitmaaiers, hoogwerkers en kranen. Om deze op de trailer te krijgen, is de machinetransporter aan de achterkant voorzien van oprijplaten of een oprijklep. De aanhangers hebben een relatief kleine oprijhoek, zodat machines eenvoudig op het laadvlak kunnen worden gereden. Hoe groot deze hoek is, ligt aan de lengte en hoogte van het laadplateau. Zwaardere transporters hebben meestal een kiepfunctie en twee of drie assen, hoewel u tevens een enkelas machinetransporter kantelbaar kunt kopen. Een geremde enkelas machinetransporter is bedoeld voor lichte machines en werkvoertuigen. Naast een lager totaalgewicht en een enkele as, zijn deze trailers vaak ook minder lang. Vooral professionele partijen maken gebruik van machinetrailers, waaronder grondverzetbedrijven, agrarische ondernemingen, hoveniers en bedrijven in de woning-, weg- en waterbouw.

  Machinetransporter enkelas specificaties

  Ook enkelas multitransporters en diepladers moeten veel gewicht kunnen dragen. Daarom hebben dergelijke aanhangers een robuust en verzwaard chassis met meerdere dwarsverbindingen of steunbalken onder de laadvloer. Een steunbalk over de breedte van de oprijklep voorkomt dat de trailer achterover helt wanneer de machine op of van het laadplatform wordt gereden. Soms beschikken machinetransporters daartoe ook over steunpoten aan de zijkant. Het feit dat het laadplateau verlaagd is, maakt overigens niet alleen het oprijden eenvoudiger. Het zorgt tevens voor een stabiele wegligging. Dit is bij het rijden met een zwaar beladen aanhangwagen uiteraard van groot belang en verhoogt bovendien de verkeersveiligheid. Een machinetransporter geremd enkelas heeft een laadvloerhoogte van rond de 40 cm. De lengte bedraagt een kleine drie meter en de breedte 150 cm.

  Hulco enkelas machinetransporter

  De machinetrailer enkelassers in het aanbod van AWB zijn afkomstig uit de fabriek van Hulco. Dit is een van origine Nederlandse aanhangwagenproducent, die tegenwoordig in Duitsland is gevestigd. Hulco staat bekend om zijn robuuste transporters. Bij het bouwen neemt het bedrijf de hoogste kwaliteitseisen in acht, hetgeen bijzonder sterke en duurzame aanhangers oplevert. Als u een enkelasser machinetransporter kopen wilt, is er keuze uit modellen van 1500 en 1800 kg. Deze hebben een laadcapaciteit van 1060 en 1340 kg, zodat het eigen gewicht circa 450 kg is. Ook machinetransporters enkelas zonder lading vormen dus een zware belasting voor het trekvoertuig. Bij de aanschaf van een machinetransporter aanhanger geremd dient u er daarom rekening mee te houden dat de chauffeur van het trekvoertuig het juiste rijbewijs heeft. Aangezien een B rijbewijs slechts geschikt is voor totaalgewichten tot 750 kg, zal doorgaans dus een rijbewijs BE nodig zijn.

  Geremde enkelas machinetransporter laten aanpassen

  Hulco transporters hebben naast een sterke constructie veel standaardfeatures. Verdiept gemonteerde verlichting, een opklapbaar neuswiel, zijreflectoren en sjor- en bindogen zijn daarvan enkele voorbeelden. Dankzij het ruime aanbod optionele accessoires van Hulco kan een dieplader echter ook eenvoudig worden uitgebreid. U krijgt dan een enkelas machinetrailer met alle noodzakelijke eigenschappen voor uw werk. Qua aanpassingen heeft u onder andere de keuze uit loofrekken, spanbanden, ladingnetten, spiraalkabels en antidiefstalsloten. Het uitbreiden van uw machinetransporter aanhanger enkelas gebeurt in onze werkplaats. Onze monteurs voeren tevens speciaalbouw uit. Zo kunt u een exclusieve machinewagen door ons laten ontwikkelen, bijvoorbeeld een enkelas machinetransporter kantelbaar met een beperkte lengte. Er is op dit gebied van alles mogelijk, zolang het ontwerp officieel is toegestaan. Vanzelfsprekend moeten we bij speciaalbouw namelijk altijd de RDW-regels voor wegvoertuigen volgen.

  Aanschaf machinetransporter geremd enkelas

  Als u een enkelasser voor machinevervoer nodig heeft, vindt u via Aanhangwagens West-Brabant dus zeker een geschikt exemplaar. Al dan niet speciaal gebouwd. Standaardmodellen kunnen wij meestal uit voorraad leveren. Maar staat de transporter die u wilt kopen niet in onze showroom, dan geldt ook bij bestellen een korte levertijd. Naast een assortiment nieuwe machinetrailers hebben wij trouwens ook vrij veel tweedehands exemplaren. In het occasionaanbod vindt u onder meer tandemas en tridemas kantelbare machinetransporter van 2700 en 3500 kg. En als u dit type aanhangwagen slechts voor korte tijd nodig heeft, is huren altijd een goede optie. Neem contact op als u meer wilt weten over de enkelas machinetransporters die wij nieuw of tweedehands verkopen of verhuren. Dit kan telefonisch, per e-mail, via WhatsApp of door het antwoordformulier in te sturen.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.