Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Filteren Filteren sluiten
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Type gebruik

Machinetransporters enkelas

Enkelas machinetransporter Met machines en werkvoertuigen mag of kan niet altijd... Lees meer

Enkelas machinetransporter Met machines en werkvoertuigen mag of kan niet altijd op de openbare weg worden gereden. Om deze dan toch op de plaats van bestemming te krijgen, heeft u een machine transporter nodig. Aanhangers voor machinevervoer zijn er in verschillende uitvoeringen... Lees meer

{"item_name":"Ifor-Williams GH64 Machinetransporter enkelas 188x123cm 1500kg","item_id":"58934","currency":"EUR","price":4334.22,"item_brand":"Ifor-Williams","item_category":"Machinetransporters enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Ifor-Williams GH64 Machinetransporter enkelas 188x123cm 1500kg
2500
Leasen vanafv.a.
82,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 3.582,-
{"item_name":"HULCO Terrax-1 Machinetransporter enkelas 294x150cm 1800kg","item_id":"58931","currency":"EUR","price":3829.65,"item_brand":"HULCO","item_category":"Machinetransporters enkelas","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} HULCO Terrax-1 Machinetransporter enkelas 294x150cm 1800kg
2500
Leasen vanafv.a.
72,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
3.725,- 3.165,-
Machinetransporters enkelas

Enkelas machinetransporter

Met machines en werkvoertuigen mag of kan niet altijd op de openbare weg worden gereden. Om deze dan toch op de plaats van bestemming te krijgen, heeft u een machine transporter nodig. Aanhangers voor machinevervoer zijn er in verschillende uitvoeringen, gewichtsklassen en maten. De lichtste variant is de machinetransporter enkelas. In het verkoopassortiment van Aanhangwagens XXL West-Brabant vindt u diverse enkelas diepladers en multitransporters voor het vervoer van zwaar rollend materieel. Wij zijn het juiste adres voor enkelas machinetransporters nieuw, tweedehands en verhuur.

Gebruik machinetransporter aanhanger enkelas

Machineaanhangwagens zijn speciaal ontwikkeld voor het wegtransport van voor specifieke werkzaamheden inzetbare voertuigen. Doorgaans beschikken de te verplaatsen machines over een eigen stuurinrichting en aandrijving of zijn ze op afstand bestuurbaar. Machinetransporters worden onder meer gebruikt voor het over de weg vervoeren van shovels, minigravers, zitmaaiers, hoogwerkers en kranen. Om deze op de trailer te krijgen, is de machinetransporter aan de achterkant voorzien van oprijplaten of een oprijklep. De aanhangers hebben een relatief kleine oprijhoek, zodat machines eenvoudig op het laadvlak kunnen worden gereden. Hoe groot deze hoek is, ligt aan de lengte en hoogte van het laadplateau. Zwaardere transporters hebben meestal een kiepfunctie en twee of drie assen, hoewel u tevens een enkelas machinetransporter kantelbaar kunt kopen. Een geremde enkelas machinetransporter is bedoeld voor lichte machines en werkvoertuigen. Naast een lager totaalgewicht en een enkele as, zijn deze trailers vaak ook minder lang. Vooral professionele partijen maken gebruik van machinetrailers, waaronder grondverzetbedrijven, agrarische ondernemingen, hoveniers en bedrijven in de woning-, weg- en waterbouw.

Machinetransporter enkelas specificaties

Ook enkelas multitransporters en diepladers moeten veel gewicht kunnen dragen. Daarom hebben dergelijke aanhangers een robuust en verzwaard chassis met meerdere dwarsverbindingen of steunbalken onder de laadvloer. Een steunbalk over de breedte van de oprijklep voorkomt dat de trailer achterover helt wanneer de machine op of van het laadplatform wordt gereden. Soms beschikken machinetransporters daartoe ook over steunpoten aan de zijkant. Het feit dat het laadplateau verlaagd is, maakt overigens niet alleen het oprijden eenvoudiger. Het zorgt tevens voor een stabiele wegligging. Dit is bij het rijden met een zwaar beladen aanhangwagen uiteraard van groot belang en verhoogt bovendien de verkeersveiligheid. Een machinetransporter geremd enkelas heeft een laadvloerhoogte van rond de 40 cm. De lengte bedraagt een kleine drie meter en de breedte 150 cm.

Hulco enkelas machinetransporter

De machinetrailer enkelassers in het aanbod van AWB zijn afkomstig uit de fabriek van Hulco. Dit is een van origine Nederlandse aanhangwagenproducent, die tegenwoordig in Duitsland is gevestigd. Hulco staat bekend om zijn robuuste transporters. Bij het bouwen neemt het bedrijf de hoogste kwaliteitseisen in acht, hetgeen bijzonder sterke en duurzame aanhangers oplevert. Als u een enkelasser machinetransporter kopen wilt, is er keuze uit modellen van 1500 en 1800 kg. Deze hebben een laadcapaciteit van 1060 en 1340 kg, zodat het eigen gewicht circa 450 kg is. Ook machinetransporters enkelas zonder lading vormen dus een zware belasting voor het trekvoertuig. Bij de aanschaf van een machinetransporter aanhanger geremd dient u er daarom rekening mee te houden dat de chauffeur van het trekvoertuig het juiste rijbewijs heeft. Aangezien een B rijbewijs slechts geschikt is voor totaalgewichten tot 750 kg, zal doorgaans dus een rijbewijs BE nodig zijn.

Geremde enkelas machinetransporter laten aanpassen

Hulco transporters hebben naast een sterke constructie veel standaardfeatures. Verdiept gemonteerde verlichting, een opklapbaar neuswiel, zijreflectoren en sjor- en bindogen zijn daarvan enkele voorbeelden. Dankzij het ruime aanbod optionele accessoires van Hulco kan een dieplader echter ook eenvoudig worden uitgebreid. U krijgt dan een enkelas machinetrailer met alle noodzakelijke eigenschappen voor uw werk. Qua aanpassingen heeft u onder andere de keuze uit loofrekken, spanbanden, ladingnetten, spiraalkabels en antidiefstalsloten. Het uitbreiden van uw machinetransporter aanhanger enkelas gebeurt in onze werkplaats. Onze monteurs voeren tevens speciaalbouw uit. Zo kunt u een exclusieve machinewagen door ons laten ontwikkelen, bijvoorbeeld een enkelas machinetransporter kantelbaar met een beperkte lengte. Er is op dit gebied van alles mogelijk, zolang het ontwerp officieel is toegestaan. Vanzelfsprekend moeten we bij speciaalbouw namelijk altijd de RDW-regels voor wegvoertuigen volgen.

Aanschaf machinetransporter geremd enkelas

Als u een enkelasser voor machinevervoer nodig heeft, vindt u via Aanhangwagens West-Brabant dus zeker een geschikt exemplaar. Al dan niet speciaal gebouwd. Standaardmodellen kunnen wij meestal uit voorraad leveren. Maar staat de transporter die u wilt kopen niet in onze showroom, dan geldt ook bij bestellen een korte levertijd. Naast een assortiment nieuwe machinetrailers hebben wij trouwens ook vrij veel tweedehands exemplaren. In het occasionaanbod vindt u onder meer tandemas en tridemas kantelbare machinetransporter van 2700 en 3500 kg. En als u dit type aanhangwagen slechts voor korte tijd nodig heeft, is huren altijd een goede optie. Neem contact op als u meer wilt weten over de enkelas machinetransporters die wij nieuw of tweedehands verkopen of verhuren. Dit kan telefonisch, per e-mail, via WhatsApp of door het antwoordformulier in te sturen.

Kan ik mijn aanhangwagen op maat laten maken?

Wanneer u een aanhangwagen op maat wilt, zit u goed bij ons. Naast de standaard wagens in ons assortiment kunt u ervoor kiezen om een aanhangwagen aan te passen naar wens. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn met speciaalbouw? Wanneer u contact met ons opneemt, voorzien wij u graag van advies en kijken we samen naar de mogelijkheden.

Welke machinetransporter merken heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

We hebben een ruim aanbod aan machinetransporters van verschillende merken. Deze trailers zijn vaak direct uit voorraad leverbaar:

In ons assortiment hebben we zowel enkelas machinetransporter, als tandemas en tridemas. De machinetransporter kunt u ook voorzien van een huif. Wilt u een ander merk machinetransporter? Dan denken wij ook graag met u mee. Neem dan telefonisch contact op met onze verkoopmedewerkers, dan kijken wij of we iets voor u kunnen betekenen.

Met welk rijbewijs mag je een machinetransporter trekken?

Vaak wordt gedacht dat het aantal assen bepaalt welk rijbewijs nodig is, maar dat klopt niet. De maximaal toegestane massa van de machinetransporter bepaalt welk rijbewijs u nodig heeft om ermee te mogen rijden. Omdat de precieze berekening wat gecompliceerd is, hebben wij een overzichtelijke pagina gemaakt met alle informatie voor rijbewijzen.

Is een machinetransporter leasen mogelijk bij Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Jazeker! Een machinetransporter kan een behoorlijke investering zijn, vooral als u een nieuw exemplaar wilt aanschaffen, kan de aanschafprijs relatief hoog uitvallen. Daarom komen wij bij Aanhangwagens XXL West-Brabant u graag tegemoet bij het kopen van een machinetransporter of andere aanhanger. Wij hanteren uitstekende condities om een machinetransporter te leasen, zo financiert u de machinetransporter met een beperkt vast bedrag per maand. Na de betaling van de laatste termijn is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wilt u samen met de machinetransporter samen met uw nieuwe machine financieren? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers, wij denken graag met u mee.

Wat is belangrijk bij het aanschaffen van een machinetransporter?

Ondanks dat machinetransporters visueel vaak erg op elkaar lijken, heeft elke transporter zijn eigen sterke en zwakke punten. Voor bijvoorbeeld wat zwaarder werk is extra bodemondersteuning nodig. Dit vindt u bij de merken Proline en Ifor Williams. Onze verkoopmedewerkers adviseren en denken graag met u mee over de beste plateauwagen voor uw werkzaamheden.