Navigatie Menu sluiten
moment geduld a.u.b.
Grote voorraad = Snel leverbaar
Eenvoudig online bestellen
Gemakkelijke transportservice
Filteren Filteren sluiten
Beschikbaarheid
Bruto laadvermogen
Geremd / Ongeremd
Geschikt voor rijbewijs
Lengte
Merk
Breedte
Hoogte
Uitvoering
Type gebruik

Surfaanhangwagens

Om surfboards te transporteren, heeft u veel baat bij een surfaanhanger. Daarmee... Lees meer

Om surfboards te transporteren, heeft u veel baat bij een surfaanhanger. Daarmee kunt u zonder zorgen aan de reis beginnen en weet u zeker dat de surfplanken in goede conditie aankomen op de plaats van bestemming. Bij het kopen van een surfaanhangwagen moet u evenwel met verschil... Lees meer

{"item_name":"Easyline Surfaanhangwagen enkelas 300x150x150cm 750kg","item_id":"59001","currency":"EUR","price":3623.95,"item_brand":"Easyline","item_category":"Surfaanhangwagens","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":0,"quantity":1} Easyline Surfaanhangwagen enkelas 300x150x150cm 750kg
2500
Leasen vanafv.a.
68,- per maandp/m
Beperkte voorraad, wees er snel bij
3.310,- 2.995,-
{"item_name":"Easyline Surfaanhangwagen enkelas 300x130x150cm 750kg","item_id":"59000","currency":"EUR","price":3521.1,"item_brand":"Easyline","item_category":"Surfaanhangwagens","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":1,"quantity":1} Easyline Surfaanhangwagen enkelas 300x130x150cm 750kg
2500
Leasen vanafv.a.
66,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 2.910,-
{"item_name":"Easyline Surfaanhangwagen tandemas 300x130x150cm 750kg","item_id":"59003","currency":"EUR","price":3678.4,"item_brand":"Easyline","item_category":"Surfaanhangwagens","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":2,"quantity":1} Easyline Surfaanhangwagen tandemas 300x130x150cm 750kg
2500
Leasen vanafv.a.
69,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 3.040,-
{"item_name":"Easyline Surfaanhangwagen tandemas 300x150x150cm 750kg","item_id":"59002","currency":"EUR","price":3844.17,"item_brand":"Easyline","item_category":"Surfaanhangwagens","item_list_id":"category_results","item_list_name":"Category results","index":3,"quantity":1} Easyline Surfaanhangwagen tandemas 300x150x150cm 750kg
2500
Leasen vanafv.a.
72,- per maandp/m
Levertijd meer dan 5 werkdagen
Kopen vanafv.a. 3.177,-
Surfaanhangwagens

Om surfboards te transporteren, heeft u veel baat bij een surfaanhanger. Daarmee kunt u zonder zorgen aan de reis beginnen en weet u zeker dat de surfplanken in goede conditie aankomen op de plaats van bestemming. Bij het kopen van een surfaanhangwagen moet u evenwel met verschillende zaken rekening houden. Doorslaggevend daarbij zijn welk type surfboard u wilt vervoeren en om hoeveel exemplaren het gaat. Aanhangwagens XXL West-Brabant helpt u met het vinden van de juiste geremde of ongeremde gesloten aanhanger voor uw surfactiviteiten. Bestel een standaardmodel via onze website of laat een surftrailer bouwen.

Surf aanhanger met diverse toepassingen

Aanhangwagens voor het vervoer van surfplanken zijn een praktische oplossing voor uiteenlopende doelgroepen binnen de surfwereld. Vooral wanneer u meerdere boards tegelijk heeft te vervoeren, komt een dergelijke aanhanger van pas. Surfscholen of surfclubs die regelmatig naar de Atlantische kust van Portugal, Frankrijk of Noord-Spanje reizen, zijn met een trailer voor golfsurfboards in één keer klaar. Gaat u liever kitesurfen in Gibraltar, aan de Franse Middellandse Zeekust of in Noord-Duitsland, of windsurfen in Italië of Zwitserland? Dan moet de aanhanger behalve voor planken ook ruimte hebben voor kites of masten en zeilen. En natuurlijk is een surf aanhangwagen voorzien van de juiste features tevens handig voor surfsporten in eigen land.

Voordelen van een surfaanhanger

Surfboards worden ook wel op het autodak vervoerd. Een surfwagen biedt echter een groot aantal voordelen boven het transport op een imperiaal. Zo voorkomt een trailer schade aan het autodak en de lak. Daarnaast loopt de surfplank zelf geen beschadigingen op en kan er geen wind onder komen. De losse einden van de spanbanden die bij een board op het dak nodig zijn, zorgen vaak voor geklapper. Zeker tijdens een lange autorit kan dat bijzonder vervelend zijn. Bent u meerdere dagen onderweg naar uw favoriete surfspot? Dan staan uw spullen in een surftrailer bovendien ‘s nachts veilig. En tijdens het rijden is alles eveneens goed beschermd. Ook niet onbelangrijk is dat u op de surflocatie gewoon gebruik kunt maken van uw eigen board.

Surf aanhangwagen uit standaardassortiment

AWB verkoopt onder meer voor de surfsport bestemde gesloten aanhangwagens van Easyline. Deze fabrikant uit Zweden hecht veel belang aan gebruiksgemak en staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In ons aanbod vindt u bijvoorbeeld een aanhanger met een uitwendige lengte, breedte en hoogte van 450x174x203 cm, waarvan de binnenmaten 300x150x150 cm bedragen. De lengtemaat maakt hem zowel geschikt voor shortboards en korte longboards als de gemiddelde kite- en windsurfplank. De hoogte van de laadvloer is 45 cm. Tot de andere vaste eigenschappen behoren onderhoudsarme en vuil afstotende PPL-wanden met een waterdichte constructie, een bodemplaat met antisliplaag, extra bodemondersteuning, een ALKO-as voor een stabiele wegligging en een onderstel en banden die zijn goedgekeurd om 140 km per uur te rijden. De gesloten aanhanger is desgewenst met een zijdeur leverbaar. Optioneel kunt u een reservewiel, neuswiel, cargosysteem voor surfplanken, achterklep, nummerbordklemmen, steunpoten met klemmen, ledverlichting binnenin en/of antidiefstalslot laten toevoegen.

Speciaalbouw voor uw surf aanhanger

Wat ook mogelijk is, is het laten ontwerpen en bouwen van een trailer. U krijgt dan een geremde of ongeremde surf aanhangwagen, die in alles voldoet aan uw voorkeuren. Dat kan de afmetingen betreffen of de aanwezigheid van features die in de standaardmodellen ontbreken. Zo kunnen onze monteurs bijvoorbeeld ventilatieroosters in het dak aanbrengen. Hiermee verkleint u de kans op schimmel in de na het sporten nog vochtige surfkleding. Tevens is het mogelijk om een meer specifiek bevestigingssysteem voor uw surfplank en eventuele bijbehorende accessoires te ontwikkelen. Op het gebied van maatwerk kan onze speciaalbouwafdeling dus veel voor u betekenen. Als u een bepaald formaat surf aanhanger zoekt, kan het trouwens geen kwaad om ons aanbod met occasions in de gaten te houden. U kunt een overbodig geworden surftrailer ook altijd aan ons te koop aanbieden. Mail ons daartoe foto’s van het chassis, de buiten- en de binnenkant van de bak en de banden. Bij interesse nemen wij contact met u op.

Reparatie en onderhoud surfaanhangwagen

Als liefhebber van één van de surfsporten verblijft u vanzelfsprekend vaak aan het water. Vocht en zand kunnen veel invloed hebben op de werking van de bewegende delen van uw surfwagen. Zeker wanneer u voor uw surfplezier ook nog eens afhankelijk bent van harde wind. Wij raden u daarom aan om uw aanhanger regelmatig aan te bieden voor onderhoud. Indien u wekelijks bij het water te vinden bent, zorgt een jaarlijkse controlebeurt ervoor dat de veiligheid onderweg gewaarborgd blijft. We zetten onder andere de oploopdemper en het neuswiel in het vet en lopen de verlichting, lagers, banden en remmen na. Heeft u af en toe een surfwagen nodig? Dan volstaat een van de gesloten aanhangwagens uit onze verhuur wellicht.

Surfaanhanger bij AWB kopen

Wanneer u een surftrailer wilt aanschaffen en genoeg heeft aan een standaarduitvoering, kan dit gewoon online. Via onze website kunt u tevens de beschikbare opties aangeven die u erbij wilt kopen. Overigens is het altijd mogelijk om te leasen. Voor de afbetaling van uw surfaanhangwagen heeft u de keuze uit leasetermijnen van 12, 24, 36, 48 en 60 maanden. Welke periode in uw geval van toepassing is, wordt bepaald door de prijs en uw financiële situatie. Wilt u meer informatie of een afspraak maken in de showroom? Dan vragen wij u om contact met ons op te nemen. Dat gaat het gemakkelijkst via WhatsApp, e-mail of het online antwoordformulier, maar telefonisch kan ook.

Wat is belangrijk bij het aanschaffen van een aanhangwagen?

Er is veel keuze als het om aanhangwagens gaat, er zijn verschillende soorten en maten. Daarom is het belangrijk dat de aanhangwagen aansluit bij de werkzaamheden die u vaak uitvoert. Hierbij zijn het gewicht en afmetingen van de wagen het belangrijkst. Onze verkoopmedewerkers denken graag met u mee.

Welke aanhangers merken heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

Aanhangwagens XXL West-Brabant heeft een ruim aanbod aanhangwagens met verschillende merken. U vindt hier onze topmerken Proline, Easyline en Ifor Williams. Maar ook voor aanhangwagens van Nederlandse bodem zit u bij ons goed, zoals Anssems en Saris. Op zoek naar een ongeremde bakwagen, dan heeft het merk Loady vast wat u zoekt. Wilt u een paardentrailer van een bekend merk? In ons assortiment vindt u trailers van Cheval Liberté, Careliner, Proline en Ifor Williams.

Met welk rijbewijs mag ik met een aanhangwagen rijden?

Vaak wordt gedacht dat het aantal assen van een aanhangwagen bepaalt welk rijbewijs nodig is om er mee te rijden, maar dat is niet zo. Het wordt bepaald door de maximaal toegestane massa die u mag vervoeren met de aanhanger. Alle informatie over rijbewijzen op een rijtje vindt u op een aparte pagina hier.

Is een aanhangwagen leasen mogelijk bij Aanhangwagen XXL West-Brabant?

Naast kopen, is een aanhangwagen leasen ook mogelijk bij ons. De aanschaf van een nieuwe wagen kan flink oplopen, daarom komen wij u graag tegemoet. Wanneer u een aanhanger leaset bij ons, betaalt u iedere maand een vast bedrag om uw aankoop te financieren. Wanneer u de laatste termijn heeft betaald, is de aanhangwagen volledig van u. U kunt deze natuurlijk gedurende de leaseperiode al wel in gebruik nemen.