Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Veetrailers

Veetrailers in elke gewichtsklasse

Als agrariër, veehandelaar of transporteur van levende have is het hebben van de juiste aanhanger essentieel. Met een goede veewagen of veekar kunt u erop rekenen dat het vervoer onder de beste condities plaatsvindt.

Producten in deze categorie

Dit komt zowel de veiligheid als het welzijn van de dieren ten goede. In het assortiment van Aanhangwagens XXL West Brabant vindt u meerdere veetrailers van het merk Ifor Williams. Voor het kopen van uw aanhanger voor vee kunt u gebruikmaken van de site dan wel langskomen in de showroom.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Eigenschappen van een vee aanhangwagen

  Een veetrailer is een gesloten aanhangwagen, die zich op diverse punten onderscheidt van andere dichte modellen. Ze zijn in grote lijnen vergelijkbaar met paardenaanhangers. Veewagens hebben bijvoorbeeld een achterklep die omlaag kan worden geklapt, zodat de dieren eenvoudig in en uit de laadbak kunnen lopen. Daarnaast zijn ze net als paardentrailers voorzien van ventilatieroosters en een verzorgingsdeur aan de zijkant. Een belangrijk verschil is dat op de achterklep van een veekar drijfhekken zijn aangebracht. Deze maken het gemakkelijker om grote aantallen kalveren, runderen, schapen, varkens of ander vee de bak in te leiden. Na het vervoer blijven vaak mest, urine en modder achter. Het reinigen van een aanhangwagen voor vee gebeurt daarom meestal met een hogedrukspuit. Om die reden wordt het gebruik van hout in de bak vermeden en heeft elke vee aanhanger onderhoudsvriendelijke aluminium wanden en traanplaatvloeren. Voor extra rendabel dierentransport kunnen in sommige veewagens twee vloeren worden aangebracht.

  Ifor Williams veetrailer van enkelas tot tridemas

  Op ons 5500 vierkante meter grote terrein hebben wij diverse veewagens van Ifor Williams. Dit is een Britse fabrikant, die bekendstaat om zijn kwalitatief hoogwaardige trailers. Het bedrijf gebruikt de nieuwste technologieën en produceert sterke, duurzame en onderhoudsvriendelijke aanhangers. Daarbij beperkt men zich niet. Zoals u in het aanbod ziet, kunt u van dit merk veewagens met één, twee of drie assen kopen. Qua totaalgewicht heeft u de keuze uit modellen van 750, 1400, 2700 en 3500 kg. De afmetingen lopen uiteen van 221x121x112 cm tot 427x178x213 cm. Vooral in de gewichtsklasse van 3500 kg is wat lengte en hoogte betreft veel mogelijk. Naast de standaardfeatures zijn er optionele toevoegingen waarmee u uw Ifor Williams veetrailer kunt laten uitbreiden. Tot de beschikbare extra’s behoren onder andere een windvanger aan de voorzijde en tussenhekken.

  Dubbeldeks veekar ook als enkeldeks in te richten

  Een vee aanhangwagen wordt standaard als enkeldeks verkocht. Bij tandem- en tridemassers met een hoogte vanaf 183 cm kunt u desgewenst echter een tweede laadvloer in de bak laten aanbrengen. Dit is uiteraard met name interessant wanneer u kleinveetransporten uitvoert. De tweede vloer heeft als voordeel dat deze in zijn geheel is weg te klappen naar de zij- en voorkant. Daardoor kan een dubbellaags aanhanger voor vee ook voor grootvee worden ingezet. Ongeacht het gewicht in de laadbak ervaart u veel rijcomfort. Dit is te danken aan de parabolische veren waarmee onze veetrailers zijn uitgerust.

  Tweedehands vee aanhanger kopen

  Op zoek naar een aanhangwagen voor vee adviseren we u om niet alleen het reguliere assortiment te bekijken. Ook tussen de occasions staat namelijk wel eens een veekar te koop. De gebruikte aanhangers op onze website zijn uiteraard van de hoogste kwaliteit. Op verzoek kunnen wij bij aankoop een omvangrijkere technische controle uitvoeren. Daarbij kijken wij het chassis, de remmen en verlichting extra grondig na op fouten of ontbrekende functionaliteiten. Deze check geeft u tevens recht op drie maanden garantie. Zonder uitgebreide technische controle zijn het eventuele financiële gevolg van schade die voortkomt uit het rijden met de aanhanger voor eigen rekening. Problemen die wel uit fouten onzerzijds ontstaan verhelpen wij vanzelfsprekend.

  Veetrailer lease en verhuur

  Bij zowel de aanschaf van een nieuwe veewagen als veekar tweedehands, bieden wij de mogelijkheid tot leasen aan. Het voordeel daarvan is dat u de betaling over een langere periode kunt spreiden. Onze leasetermijnen variëren van 12 tot 60 maanden. Voor bedrijven kan leasen bovendien belastingtechnische voordelen opleveren. Bent u een particulier die boerderijdieren houdt en heeft u incidenteel behoefte aan een vee aanhangwagen? Dan leent een van de dichte trailers in onze verhuur zich hier wellicht voor. Niet elke gesloten aanhangwagen is evenwel geschikt voor veevervoer. Houd er daarom rekening mee dat u zelf aansprakelijk bent voor het gevolg van schade bij een aanhanger die geen vee kan vervoeren.

  Aanhangwagen voor vee online bestellen

  Neem contact met ons op als u een specifieke veetrailer zoekt. Voor het kopen van een vee aanhanger uit het standaardassortiment kunt u direct gebruik van deze site maken. Ook de benodigde extra accessoires zijn online toe te voegen. Om ervoor te zorgen dat alle functionaliteiten op deze site goed werken, plaatsen wij cookies. In uw browserinstellingen kunt u de cookies voor onze website uitschakelen. Dit voorkomt onder meer dat uit het gebruik ervan voortvloeit dat AWB-advertenties worden getoond op andere sites.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.