Wij krijgen veel vragen over het coronavirus, Bekijk onze speciale informatiepagina voor onze maatregelen.
Geremd
Voordelen De 7 zekerheden
  • Altijd meerdere modellen op voorraad, dus makkelijk vergelijken;
  • Kortste levertijd, we maken de aanhanger klaar terwijl u koffie drinkt;
  • Aantoonbare tevreden klanten, dat is wel zo vertrouwd;
  • Enthousiaste medewerkers, die vakbekwaam te werk gaan;
  • Professioneel onderhoud, uitgevoerd in onze drive-in werkplaats;
  • Wij zorgen voor uitgebreide nazorg na aanschaf van de aanhangwagen;
  • Gemakkelijke transportservice, wij bezorgen de aanhangwagen ook aan huis.

Geremd

Producten in deze categorie

Geremde aanhangwagen kopen?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in een geremde- en ongeremde uitvoering. Omdat wij regelmatig vragen krijgen wat de verschillen tussen een geremde aanhanger ten opzicht van een ongeremde aanhanger zijn, willen wij middels deze informatie pagina u meer inzicht geven in deze verschillen, de wettelijke bepalingen en overige feitjes met betrekking tot een geremde aanhangwagen.

Definitie aanhangwagen geremd

De naam “geremde aanhangwagen” zegt het eigenlijk al, dit zijn aanhangwagens die voorzien zijn van een oplooprem. Een oplooprem is gemonteerd op de aanhangwagen en treedt in werking indien het trekkende voertuig moet remmen. Door een mechanische constructie, die verwerkt zit in de dissel, wordt de rem van de wagen aangetrokken. Het is van groot belang dat de remmen regelmatig worden gecontroleerd en daarbij goed worden afgesteld.

Verschil geremd of ongeremd

Er zijn een aantal verschillen te benoemen tussen een aanhanger die geremd is of een aanhanger die ongeremd is. Wij hebben de verschillen voor u op een rij gezet. Ten eerste zit er een verschil in het totale laadvermogen van beide varianten. Een aanhanger geremd heeft een totaal laadvermogen vanaf 750 kilogram tot en met 3500 kilogram (totaalgewicht is inclusief het gewicht van de aanhanger zelf). Daar tegenover staat het totale laadvermogen van een ongeremde variant, welke maar maximaal 750 kilogram mag zijn. Het tweede grote verschil is de stabiliteit tijdens het rijden, dit ligt bij een geremde aanhanger een stuk hoger waardoor je comfortabeler met de aanhanger kunt rijden. Een ander belangrijk verschil is de remafstand van de aanhanger die geremd is, een flink stuk korter is dan een ongeremde aanhanger. Tot slot en eigenlijk het belangrijkste verschil is de veiligheid. Bovenstaande punten geven hier het beste antwoord op. Er kan geconcludeerd worden dat een geremde aanhangwagen over het algemeen een stuk veiliger is dan een ongeremde variant.

Wettelijke bepalingen

Bent u er niet zeker van welk type aanhanger voor u het beste geschikt is? Of weet u niet zeker wat het maximale trekvermogen is van uw auto? Onderstaande bepalingen zullen u hierbij helpen.

Wettelijk gezien kunt u met uw auto met een geremde aanhanger meer trekken dan met een aanhanger zonder rem. Op het kentekenbewijs van uw auto staan de gegevens vermeld van de trekkracht van uw auto. Van groot belang is dat de trekkracht van uw auto groter moet zijn dan de totale massa van uw aanhangwagen. De totale massa van de aanhangwagen is het eigen gewicht + het laadvermogen. Is dit niet het geval dan riskeert u een boete omdat u in overtreding bent.

Bent u na het lezen van deze bepalingen nog steeds niet helemaal zeker van uw zaak? Aanhangwagens XXL West Brabant heeft vele jaren ervaring en kennis om u te helpen bij al uw vragen. Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op.

Met een ruim assortiment is er voor iedere klus een geschikte geremde aanhangwagen verkrijgbaar. U vindt ons op Belder 43 op industrieterrein Borchwerf II te Roosendaal, direct gelegen aan de A17, op ongeveer 40 minuten van Antwerpen.