Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Geremd

Geremde aanhangwagen kopen?

Aanhangwagens zijn verkrijgbaar in een geremde- en ongeremde uitvoering. Omdat wij regelmatig vragen krijgen omtrent de verschillen van een geremde aanhanger ten opzicht van een ongeremde aanhanger willen wij middels deze informatie pagina u meer inzicht geven in deze verschillen, de wettelijke bepalingen en overige feitjes met betrekking tot een geremde aanhangwagen.

Producten in deze categorie

Definitie aanhangwagen geremd

De naam “geremde aanhangwagen” zegt het eigenlijk al, dit zijn aanhangwagens die voorzien zijn van een oplooprem. Een oplooprem is gemonteerd op de aanhangwagen en treedt in werking indien het trekkende voertuig moet remmen. Door een mechanische constructie, die verwerkt zit in de dissel, wordt de rem van de wagen aangetrokken. Het is van groot belang dat de remmen regelmatig worden gecontroleerd en daarbij goed worden afgesteld.

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Verschil geremd of ongeremd

  Er zijn een aantal verschillen te benoemen tussen een aanhanger die geremd is of een aanhanger die ongeremd is. Wij hebben de verschillen voor u op een rij gezet. Ten eerste zit er een verschil in het totale laadvermogen van beide varianten. Een aanhanger geremd heeft een totaal laadvermogen vanaf 750 kilogram tot en met 3500 kilogram (totaalgewicht is inclusief het gewicht van de aanhanger zelf). Daar tegenover staat het totale laadvermogen van een ongeremde variant, welke maar maximaal 750 kilogram mag zijn. Het tweede grote verschil is de stabiliteit tijdens het rijden, dit ligt bij een geremde aanhanger een stuk hoger waardoor je comfortabeler met de aanhanger kunt rijden. Een ander belangrijk verschil is de remafstand van de aanhanger die geremd is, een flink stuk korter is dan een ongeremde aanhanger. Tot slot en eigenlijk het belangrijkste verschil is de veiligheid. Bovenstaande punten geven hier het beste antwoord op. Er kan geconcludeerd worden dat een geremde aanhangwagen over het algemeen een stuk veiliger is dan een ongeremde variant.

  Wettelijke bepalingen

  Bent u er niet zeker van welk type aanhanger voor u het beste geschikt is? Of weet u niet zeker wat het maximale trekvermogen is van uw auto? Onderstaande bepalingen zullen u hierbij helpen.

  Wettelijk gezien kunt u met uw auto met een geremde aanhanger meer trekken dan met een aanhanger zonder rem. Op het kentekenbewijs van uw auto staan de gegevens vermeld van de trekkracht van uw auto. Van groot belang is dat de trekkracht van uw auto groter moet zijn dan de totale massa van uw aanhangwagen. De totale massa van de aanhangwagen is het eigen gewicht + het laadvermogen. Is dit niet het geval dan riskeert u een boete omdat u in overtreding bent.

  Bent u na het lezen van deze bepalingen nog steeds niet helemaal zeker van uw zaak? Aanhangwagens XXL West Brabant heeft vele jaren ervaring en kennis om u te helpen bij al uw vragen. Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, e-mail of social media.

  Met een ruim assortiment aan nieuwe en occasion aanhangers is er voor iedere klus een geschikte geremde aanhangwagen verkrijgbaar om te kopen of huren. U vindt ons op Belder 43 op industrieterrein Borchwerf II te Roosendaal, direct gelegen aan de A17.

  Zoekt u een aanhangwagen in Zeeland? Kijk dan op de site van Pak Aanhangwagens!

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier: https://www.aanhangwagens-westbrabant.be/over-ons/praktische-informatie/rijbewijs/

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.