Werken bij Aanhangwagens XXL West-Brabant? Bekijk onze vacatures.
MENU X
Keuze uit 7.800m2 aan voorraad aanhangwagens
Veilig online betalen met IDeal en MisterCash
Kortste levertijd, 98% binnen 5 werkdagen geleverd
Aantoonbare tevreden klanten
Uitgebreide nazorg
Gemakkelijke transportservice

Schamelwagens

Schamelwagen kopen?

Belangrijk om te weten: De schamelwagen is tijdelijk niet goedgekeurd door de Europese Unie voor openbare wegen, er wordt gewerkt aan een nieuw concept.

Een schamelaanhanger is een extra lange plateauwagen waarvan de voorste as en de dissel op zichzelf kunnen draaien.

Er zijn geen producten in deze categorie.
Momenteel hebben wij geen Schamelwagens in ons assortiment

Bij een schamelwagen zijn gewichtsverschillen op de laadvloer mogelijk. Zo is het bij een normale plateauwagen aan te raden om de gewichtsverdeling gelijkwaardig over de aanhanger te verdelen, bij een schamelaanhanger is dit dus niet per se nodig. Schamelaanhangwagens zijn uitermate geschikt voor het vervoeren van grote en zware goederen (zolang het binnen het maximale laadvermogen past uiteraard).

  Ontvang gratis tips via Whatsapp
  Vul uw gegevens in en ontvang gratis tips via Whatsapp!

  Waarom een schamelwagen?

  Doordat het volledige gewicht van de lading door de schamel wordt gedragen, heeft u nooit last van teveel of te weinig kogeldruk. Schamelwagens kunnen eenvoudig gemanoeuvreerd worden, dit omdat de voorste wielen vastzitten aan de schamel en deze naar links en rechts kunnen bewegen en daardoor sturende wielen worden.

  Mogelijkheden voor gebruik schamelaanhanger

  Zoals eerder aangegeven zijn deze wagens, zoals wij die in ons assortiment hadden, niet goedgekeurd om de openbare weg op te gaan op dit moment. Wij hebben dus momenteel geen nieuwe schamelwagen te koop. Wij bieden nog wel af en toe tweedehands schamelwagens te koop aan. Deze zijn geproduceerd voor de tijd dat de huidige wetgeving is ingegaan. Als wij deze tot onze beschikking hebben, verschijnen deze bij de tweedehands plateau aanhangers. U heeft verder de mogelijkheid om een schamelaanhangwagen te huren.

  Let op: Rijden met een schamelaanhanger wordt als vrij lastig ervaren. Vooral de schamelwagen achteruit rijden is voor velen lastig. Enige ervaring met het rijden met aanhanger is aan te raden.

  Sinds 2011 levert Aanhangwagens XXL West Brabant de aanhanger of paardentrailer die past bij u. U treft bij ons een groot aanbod van de meest gerenommeerde aanhangwagen en paardentrailer merken aan. Aanhangwagens XXL West Brabant heeft persoonlijk klantcontact hoog in het vaandel staan, u kunt bij ons dus altijd goede service verwachten. Bent u van plan om een aanhangwagen aan te schaffen? Bezoek dan onze showroom. U kunt ons vinden op Belder 43 in Roosendaal, op bedrijventerrein de Borchwerf II, direct gelegen aan de A17.

  PAK Schore voor uw schamelwagen in Zeeland. AZH Hellevoetsluis voor uw schamelaanhanger in Zuid-Holland.

  Welke soorten aanhangwagens zijn er?

  Wij hebben een ruim assortiment aan aanhangwagens. Wij bieden het gehele assortiment aan aanhangers tot 3500kg mtm. U vindt bij ons de klassieke bakwagens en plateauwagens, maar ook kippers, koelwagens, machinetransporters en motortrailers. Zoekt u naar een compleet specifieke aanhangwagen voor uw werk? Dan bieden wij ook speciaalbouw en maatwerk aanhangwagens, compleet gebouwd naar uw wensen.

  Welke merken aanhangers heeft Aanhangwagens XXL West-Brabant?

  Aanhangwagens XXL Werst-Brabant prijst zich met een ruim assortiment aan aanhangwagens. Zo bieden wij de volgende merken aanhangwagens:

  Zoekt u een aanhangwagen van een ander merk? Vaak kunnen we u dan ook helpen! Neem contact op men onze verkoopmedewerkers voor de  mogelijkheden.

  Met welk rijbewijs mag ik de aanhanger trekken?

  De regels omtrent het trekken van een aanhangwagen zijn helaas vrij onduidelijk. Om het zo goed mogelijk uit te leggen hebben wij een complete informatiepagina op onze site. U vindt deze pagina hier.

  Is het mogelijk om een aanhanger te leasen?

  Bij Aanhangwagens XXL West-Brabant is het mogelijk om een aanhangwagen te leasen. U kunt de aanhangwagen dan in de door u gekozen termijnen afbetalen, na de laatste betaling is de aanhangwagen 100% uw eigendom. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met onze verkoopmedewerkers.